• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yüksel Yıldırım, Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı makamında ziyaret etti

Yüksel Yıldırım, Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı makamında ziyaret etti
Portekiz'in en büyük liman yatırımı olan TERTIR Şirketi'ni 2016 yılında 300 milyon dolara bünyesine katan Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı makamında ziyaret etti.

7'si Portekiz'de, 2'si İspanya'da 1'i ise Peru'da bulunan 10 limanın işletmesini üslenen Portekiz'in en büyük liman yatırımı TERTIR Liman İşletmeciliği Şirketi'nin yüzde 100'ünü 2016 yılında 300 milyon dolara bünyesine katan Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım ve beraberindeki heyet, Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı makamında ziyaret etti.

Portekiz'in en büyük limanları Liscont, Sotagus, TCL Port of Leixões, Socarport, Sadoport, Tersado ve Liscont Figueira da Foz'un işletmesini bünyesinde bulunduran YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, YILPORT Yönetim Kurulu Üyesi Özer Öz ve YILPORT Limanlar CEO'su Christian Blauert'un içinde bulunduğu heyet, Portekiz Başbakanı Antonio Costa'yı makamında ziyaret ederek, Portekiz'de yapılacak yeni yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

yuksel_costa_buyuk_1.jpg

YILPORT, DÜNYANIN EN BÜYÜK 15'İNCİ LİMAN OPERATÖRÜ

18 Şubat 2016’da Portekiz’in başkenti Lizbon’da atılan imzaların ardından, Tertir portföyünde yer alan uluslararası 10 terminal, Yıldırım Holding iştiraki olan Yılport Holding bünyesine katıldı. Bu satın alma aynı zamanda Portekiz’de gerçekleşen en büyük Türk yatırımı olarak tarihe geçti. Yıldırım Holding, 18 Şubat 2016’da Lizbon’da atılan imzalarla, Portekizli limancılık şirketi Tertir’in satın almasını tamamladı. Bu satın almayla Tertir’e ait 10 uluslararası terminal, Yıldırım Holding iştiraki olan Yılport Holding bünyesine katıldı. 300 milyon Euro bedelle hayata geçirilen satın alma, aynı zamanda bir Türk şirketinin Portekiz’de gerçekleştirdiği en büyük yatırım olarak dikkat çekiyor. Portekizli Mota-Engil Group ve Novo Banco ile yapılan anlaşmanın ardından, Tertir’in yüzde 100 hissesi Yıldırım Grup’un kontrolüne geçmiş oldu.

Portekiz’de 7 terminal, İspanya’da 2 terminal ve Peru’da 1 terminalden oluşan Tertir portföyünde toplam 10 liman yer alıyor. Portföydeki 8 konteyner terminali, toplamda yıllık 2,7 milyon TEU elleçleme kapasitesine sahipken, dökme yük ve sıvı yük için kullanılan iki terminal yıllık 4,5 milyon ton kargo kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. Bu satın alma, liman işletme imtiyazlarına ek olarak lojistik şirketi Tansitex’i de içeriyor.

TERTIR Terminal portföyünde yer alan limanlar şöyle sıralanıyor: Liscont, Lizbon (Portekiz) Sotagus, Lizbon (Portekiz) TCL, Port of Leixões, Oporto (Portekiz) Socarpor, Aveiro (Portekiz) Sadoport, Setúbal (Portekiz) Tersado, Setúbal (Portekiz) Liscont, Figueira da Foz (Portekiz) Ferrol Konteyner Terminali, Galiçya (İspanya) Huelva Konteyner Terminali, Endülüs (İspanya) Terminales Portuarios Euroandinos, Port of Paita (Peru)

yuksel_costa_buyuk.jpg

Bu haber toplam 4526 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim