• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

2020 Dünya Hava Olimpiyatları Türkiye'de yapılıyor

2020 Dünya Hava Olimpiyatları Türkiye'de yapılıyor
Türkiye, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenecek 2020 Dünya Hava Oyunları’nın ev sahipliği yapacak. Resmi imzaların 14 Şubat'ta atılması bekleniyor.

Türkiye, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenecek 2020 Dünya Hava Oyunları’nın ev sahipliği yapacak. Resmi imzaların 14 Şubat'ta atılması bekleniyor.

Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenecek 2020 Dünya Hava Oyunları'nın ev sahipliğine aday olan son 3 aday ülke arasına ismini yazdıran Türkiye rakiplerine bırakak organizsyonu yapmaya hak kazandı. Dev organizasyona Antalya, İzmir ve Eskişehir gibi şehirler ev sahipliği yapacak. Resmi imzaların ise 14 Şubat'ta atılması bekleniyor.

Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş myGazete'ye yaptığı açıklamada böyle büyük bir organizasyonu Türkiye'de ve Antalya'da yapılacak olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Yüceliş açıklamalarına şöyle devam etti;

"Yaklaşık 8 aylık süren bir süreçti. İsviçre’nin Lozan kentinde kulis çalışmaları yaptık.16 ülke ev sahibi olmak için başvurdu. Fakat Amerika Birleşik Devletleri, Malezya ve biz son elemelere kalmıştık.  Daha sonra  Malezya, bizim lehimize çekilme kararı aldı. Böylece ABD ile son ikiye kaldık. Yaptığımız güzel çalışmalarımız sonucu Türkiye'ye heyetler geldi. Özellikle Türk Hava Kurumuna ait Antalya Karain Meydanı, Eskişehir İnönü Meydanı ve Efes Selçuk Meydanı gezildikten sonra Türkiye’nin alt yapısının hazır olduğuna kanaat getirilip daha sonra Lozan’da genel kurulun oylamasına sunuldu. Genel kurul oy çokluğu ile 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasına kararı alındı. Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından da organizasyonun Türkiye’ye verildiği açıklandı. Ancak resmi imzalar henüz atılmadı. İmzalarında 14 Şubat’ta imzalanması planlanıyor. Hatta Antalya için çok güzel bir haberimiz var. 2020 Dünya Hava Oyunları’nın açılış ve kapanış seremonilerine Antalya ev sahipliği yapacak.  EXPO 2016 alanında da bunun ile ilgili çalışmalarımız olacak.' 

Bu haber toplam 3252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim