• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Sinop açıklarındaki M/V MUMTAZ AMCA'da patlama meydana geldi!

Sinop açıklarındaki M/V MUMTAZ AMCA'da patlama meydana geldi!
Sinop'un 15 mil açığında demirli olan M/V MUMTAZ AMCA'da patlama meydana geldi. Patlamanın kazan dairesinde meydana geldiği aktarıldı.

​Sinop'un 15 mil açığında demirli olan 1983 yapımı, 106 metre uzunluğa ve 16 metre genişliğe sahip Liberya bayraklı M/V MUMTAZ AMCA'da patlama meydana geldi. 

Rusya’nın Tuapse Limanı’ndan İzmit Dilovası’na giden kömür yüklü M/V MUMTAZ AMCA'nın baş ambarında gaz sıkışmasından meydana gelen patlamada, gemide yağcı olarak çalışan İstanbul Gaziosmanpaşa doğumlu Kazım Sucu (47) hayatını kaybederken, Samsun Çarşamba nüfusuna kayıtlı R.Y.(54) isimli mürettebat ise yaralandı. Deniz polisi botuyla gemiden alınan yaralı, Sinop Atatürk Devlet Hastahanesi'ne kaldırıldı.  

Fırtına dolayısıyla Sinop Limanı'na yanaşan M/V MUMTAZ AMCA'da patlama meydana geldi. Büyük bir gürültü ile sarsılan limandaki vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi. Limana çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Ayrıca AFAD ekipleri de limana geldi. 

FIRTINA NEDENİYLE SİNOP'A SIĞINMIŞLARDI

Karadeniz’de saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yol almakta güçlük çeken uluslararası yük taşımacılığı yapan 25 gemi, Sinop’un doğal limanına demirlemek zorunda kalmıştı.

SİNOP BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Yeni olan bir olay. Aldığım duyumlara göre, kaynak yapılırken bir patlama olduğundan bahsettiler. AFAD olsun, emniyet olsun, ambulans olsun hepsi orada. Bizden bu duman dolayısıyla talepte bulundular. Biz hemen arkadaşlarımızı oraya gönderdik. 1 ölü ve 1 yaralıdan bahsediyorlar." diye konuştu. 

sinop1.jpginop2.jpg

Büşra IŞIK / DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim