• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İETT'den 'sefer durdurma' eylemine önlem

İETT'den 'sefer durdurma' eylemine önlem
İETT, bazı özel otobüs işletmecilerinin yarınki sefer durdurma planına ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbulluların ulaşımda mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti. İhtiyaç duyulan hatlara ek seferler planlandığı kaydedildi.

İstanbul Otobüs AŞ bünyesinde çalışan bazı özel otobüs işletmecilerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eylem yaparak yarın kontak kapatacaklarını duyurması üzerine İETT'den açıklama geldi.

Erguvan otobüs işletmecilerinin yarınki sefer durdurma planına ilişkin, İstanbulluların ulaşımda mağdur olmamaları için gerekli önlemlerin alındığını bildiren İETT'nin açıklaması şu şekilde:

"Taşımacılar, taşımacılık faaliyetini sözleşme ve mevzuat hükümlerine göre yerine getirmekle yükümlüdürler. Söz konusu taşımacıların yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmadığı gibi yapılması planlanan eylem, sözleşmenin “Toplu olarak direniş yaparak taşımacılığı durdurmak, aksatmak otobüsle birlikte gösteri yapmak, kamu düzenini ve otoritesini sarsacak v.b eylemlerde bulunmak” hükmü kapsamında değerlendirilecektir. Bununla beraber, İETT olarak toplu taşımacılık hizmetinin aksamaması için gerekli önlemler alınmış, ihtiyaç duyulan hatlara ek seferler planlanmıştır. Eylem olması halinde İstanbullular toplu ulaşımda sorun yaşamayacaktır."

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin, 15 Temmuz Şehitler Makamı önünde toplanan otobüs işletmecileri adına yaptığı açıklamada, belediyeden alınan ücretlerin taşıma ve yakıt masraflarının çok altında kaldığını öne sürerek, "Mevcut koşullarda ilerleyen günlerde araçlarımızı sefere çıkaramayacak durumda kaldığımızdan geçici olarak izinli sayılmamız ve gereğinin yapılmasını saygıyla arz ederiz. Yarın sefere çıkamayacağımızdan dolayı İstanbullu hemşehrilerimizden özür dileriz." şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim