• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi Forumu gerçekleştirildi

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi Forumu gerçekleştirildi
Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi Forumu gerçekleştirildi. Forumda, Türkiye'nin desteğiyle yapılacak ve Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı birbirine bağlayacak otoyol projesinin ekonomiye katkısı ele alındı.

"Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nin Bölgesel Ekonomi ve Kalkınmaya Katkısı" konulu iş forumu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da gerçekleştirildi.

Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası ve Batı Balkanlar Şehir Planlama Birliği'nin düzenlediği forumda, Türkiye'nin desteğiyle yapılacak ve Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ı birbirine bağlaması hedeflenen otoyol projesinin Batı Balkan bölgesi ekonomisine katkısı ele alındı.

Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası Başkanı Mirsad Jasarspahic, forumda yaptığı açıklamada, otoyolun geçtiği güzergahların bir anlamda ekonomi koridoru haline geleceğini ifade ederek, söz konusu alanların gelecek yatırımlar için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Batı Balkanlar Şehir Planlama Birliği Başkanı Sacir Sosevic de otoyolun, bölgedeki en önemli yatırımlardan birisi olduğuna işaret ederek, planlama belgeleri üzerinde yapılan çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede bunu bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Batı Balkan bölgesi için büyük önem taşıyan Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'ne ilişkin forum, eş zamanlı olarak Bosna Hersek'in Tuzla kentinde de düzenlendi.

Verilen bilgiye göre, Belgrad ile Saraybosna'yı birbirine bağlayacak olan otoyol veya otoyol-ekspres yol karışımı kara yolunun, ilk güzergahının Saraybosna-Zenica-Tuzla-Brcko-Bijelina-Belgrad olması planlanıyor. İkinci güzergah ise Saraybosna-Visegrad-Pozega-Belgrad olacak.

Türk firmaları tarafından yerli iş gücü kullanılarak inşa edilmesi planlanan projenin, yap-işlet-devret modeliyle yapılması öngörülüyor.

Bu haber toplam 5917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim