• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar devam ediyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar devam ediyor
En büyük metropolleri ve sanayi bölgelerini barındıran Marmara Bölgesi'nin ulaşımını rahatlatacak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarıyla entegre viyadükler ile dünyanın en geniş 4 şerit tünelleri gün yüzüne çıkmaya başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yürütülen "Mega Proje"ler arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu'nda inşa çalışmaları sürüyor.

Ülkenin en büyük metropolleri ve sanayi bölgelerini barındıran Marmara bölgesinin ulaşımını rahatlatacak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yolları ile entegre edilecek önemli yatırımda viyadükler ve 4 şerit ile dünyada ilk olma özelliğine sahip tüneller gün yüzüne çıkmaya başladı.

Avrupa kıtasında 72, Asya kıtasında 122 kilometre ana yol uzunluğundaki projede 76 kilometre bağlantı yolları, 154 kilometre uzunluğunda 38 kavşak ile 5'i Kocaeli kesiminde bulunan 8 tünel inşa edilecek.

Projenin Dilovası ilçesinde 5. kesim Liman Kavşağı-İzmit şantiyesini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Karayolları İstanbul 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz ile firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere değerlendirmede bulunan Karaosmanoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun özellikle Kocaeli açısından önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin en büyük üretim kentinin ulaşımını rahatlatacak faydalı bir proje olduğunu kaydetti.

Bayram tatilleri ve hafta sonlarında bölgedeki trafik yoğunluğunun kentte önemli sorunlara yol açtığını vurgulayan Karaosmanoğlu, D-100 karayolu ile Anadolu Otoyolu'nda trafik sorununun had safhada olduğunu dile getirdi.

Kentteki trafik sorununun halledilebilmesi için Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir an önce hayata geçmesinin önemine değinen Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kısa süre içinde, 2018'de önemli bölümü tamamlanıp hizmete açılacak, 2019 yılı sonunda da tamamen 200 kilometreye yakın bu büyük inşaat tamamlanacak. Bittiği zaman Kocaeli şehir içi ulaşımında bize çok büyük bir rahatlık getirecek. Dünyanın en geniş 4 şeritli tünelleri yapılıyor. Bir mühendislik harikası... 135 metre ile Türkiye'nin en yüksek viyadüklerinden biri bu bölgede inşa ediliyor. Hatırlarsanız bir Bolu tüneli 16 yılda bitirilemedi, sonuç itibariyle projedeki yanlışlıktan dolayı kapatıldı. Bugünkü Cumhurbaşkanımız iktidara geldiği günden itibaren Bolu tünelini çok kısa sürede duble olarak, üç şerit olarak açtı. Lokomotif önemli, hükümetin yönetimi, kararlılığı önemli. İnanıyorum ki, yeni sistemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Türkiye bu tür başarıları çok daha hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirecektir."

km5.jpgkm4.jpgkm3.jpgkm2.jpgkm1.jpg

Bu haber toplam 8786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim