• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Hartum'un 'Akıllı Ulaşım Sistemi'ni İSBAK kuruyor

Hartum'un 'Akıllı Ulaşım Sistemi'ni İSBAK kuruyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İSBAK ile Sudan'ın başkenti Hartum arasında "Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi" anlaşması imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş (İSBAK) ile Sudan'ın başkent Hartum arasında "Akıllı Ulaşım Sistemi Pilot Projesi" anlaşması imzalandı.

İBB'nin Saraçhane'deki binasında düzenlenen imza törenine İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve Hartum Eyaleti Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Halit Muhammed Hayır katıldı.

Uysal, Hartum için yapılacak işin anlamının büyük olduğunu belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinin yaptığı işlerin dünyadaki emsalleriyle karşılaştırıldığında iyi konumda olduğunu anlattı.

Uysal, "Geçmişte de güzel işler yapılıyordu ama Cumhurbaşkanımızın 1994'te belediye başkanı olmasıyla birlikte bu süreç hızlandı. 94'ten bu yana yaklaşık 25 yılda da çok iyi bir noktaya geldik. Bu konuda belediye olarak her türlü tecrübemizi başta kardeş şehir protokolü olan belediyeler olmak üzere tüm şehirlerle paylaşmaya her zaman hazırız." diye konuştu.

Uysal, bu paylaşmanın zaman zaman karışlıklı iş yapma ve bilgi aktarma şeklinde ortaya çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Belediyelere çok iş düşüyor. İmzaladığımız bu anlaşmanın parasal miktarı 1,1 milyon avro. Bu belki yüksek bir rakam değil ama aslında rakamdan daha önemlisi yapılan işin niteliğidir. İSBAK akıllı şehircilik konusunda ilk defa yurtdışında bir iş yapıyor. Kurulacak sistemle Hartum'da trafik rahatlamış olacak. Bu anlaşma inşallah bir başlangıç olur. Devamında daha güzel işlerin yapılması temennisinde bulunuyorum."

Sudanlı Bakan Hayır ise İstanbul ile Hartum'un kardeş şehir olduğunu ve iki kentin işbirliğinde buluşmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Sudanlıların İstanbul ve Türkiye'nin geldiği konumundan çok gurur duyduklarını anlatan Hayır, "İstanbul ve Hartum arasındaki kardeşliğin tarihi özellikler barındırdığını biliyoruz. Yüzyılları aşan güçlü bir kardeşlik tesis etmiş durumdayız. Kardeşliğimizin, kalkınma yolunda birbirimizi destekleyecek ve insanlarımıza hizmet etmek yolunda genişletilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

İBB Başkanı Uysal ve ekibini Sudan'a davet eden ve kardeşliğin bir göstergesi olarak yapılacak ziyarete çok önemsediklerini vurgulayan Hayır şunları kaydetti:

"Bu işbirliği projesi maddi olarak mütevazi bir proje olabilir. Ancak taşıdığı manevi değer bizim için çok önemlidir. İBB ve İSBAK yetkililerinin bu projenin hayata geçirilmesi için gösterdikleri çabaları takdir ediyoruz. Sayın İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a şükranlarımı sunuyoruz. Bizim için çok önemli olan bu tarz projenin, halkımıza hizmet etmek için her alanda yapacağımız işbirliklerinin ilk adımı olacağına inanıyoruz. Yakın gelecekte bu işbirliğinin yüz milyonlarca avroları kapsayacak işbirliğimizin genişleyeceğini, birlikte hayır yolunda hizmet etmeye devam edeceğimizi düşünüyoruz. Bu imzanın Sudan ve Türk halkına, İstanbullulara hayırlı olmasını niyaz ediyorum."

İmza töreninin ardından Uysal ve Khalid Mohammed Khair (Halit Muhammed Hayır) birbirlerine hediye takdim etti.

Bu haber toplam 4898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim