• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Trafik adabı ders programı güncellendi

Trafik adabı ders programı güncellendi
Milli Eğitim Bakanlığınca sürücü kurslarında okutulan trafik adabı dersinin öğretim programı yenilendi. Emniyet kemeri, yardımlaşma ve ambulansa yol verme başlıklı videolar, kamu spotu olarak televizyonlarda da gösterilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce, 2016 yılında uygulamaya konulan ve özel motorlu taşıt sürücü kurslarında okutulmaya başlanan trafik adabı dersinin öğretim programı yapılan eklemelerle yenilendi.

Programdaki saygı, yardımlaşma, tolerans, sabır, sorumluluk, diğerkamlık ve feragat, öfke kontrolü, empati, konuşma üslubu ve trafikte hak ihlalleri konuları yeniden hazırlanırken, müfredata trafikte dezavantajlı ve engelli insanlara karşı davranışlar, trafikte iletişim, trafikte heyecan ve stres, trafik kültürü, trafik psikolojisi ve trafikte öz denetim başlıklı yeni bölümler eklendi.

Yeni müfredat kapsamında 15 video hazırlandı

Güncellenen müfredat için İstanbul Trafik Vakfının sponsorluğunda, trafik adabı ve kuralları, sorumluluk, yardımlaşma, emniyet kemeri, dikkatsiz araç kullanma, öfke yönetimi, anlayış, emaneti koruma, düşünceli olmak, nezaket, hak ihlali, konuşma üslubu, diğerkamlık, empati ve ambulansa yol verme başlıklı 15 video hazırlandı.

Sürücü adaylarına, trafikte hoşgörülü olmanın, sorumluluk duygusuyla hareket etmenin önemi gibi konular ve trafik kuralları videolarla öğretilecek.

Gelecek günlerde, MEB Eğitim Bilim Ağına (EBA) yüklenecek videolar, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9'uncu sınıflarda uygulamaya konulan sağlık bilgisi ve trafik kültürü dersinde de gösterilecek.

Kamu spotu olacak

Hazırlanan videolardan emniyet kemeri, yardımlaşma ve ambulansa yol verme başlıklı olanlar, kamu spotu olarak televizyonlarda da gösterilecek.

Böylece, karayollarındaki trafik yoğunluğunun artacağı Kurban Bayramı'ndan önce, sürücülerde trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması ve kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu haber toplam 3931 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim