• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Motokrosta Dünya Şampiyonası devam ediyor

Motokrosta Dünya Şampiyonası devam ediyor
Türkiye'nin 1 dakikalık tanıtım videosunun da yer alacağı organizasyon, 86 ülkeden canlı yayımlanacak.

Uluslararası Motosiklet Federasyonunun (FIM) önemli organizasyonları arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası'nın 18. ayak yarışı yarın Afyonkarahisar'daki pistte sıralama turlarıyla başlayacak.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun, yeni yapılan Afyon Motor Sporları Merkezi'nde ortaklaşa gerçekleştireceği şampiyonada sporcular, MXGP ve MX2 kategorilerinde mücadele edecek. Dünyanın en iyi motokrosçularının yer alacağı MXGP kategorisinde 30 sporcu, rakiplerinin önünde yer almaya çalışacak. MX2 kategorisinde ise 31 sporcu yarışacak.

Şampiyonada yarın sıralama turları, 2 Eylül Pazar günü ise yarışlar gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 1,6 milyon insana ulaşması beklenen organizasyon 86 ülkede canlı yayımlanacak. Şampiyona, 186 ülkede de seyredilebilecek.

Türkiye'nin 1 dakikalık tanıtımının dünyanın önemli televizyon kanallarında yayımlanacağı şampiyona yaklaşık 100 yabancı basın mensubu tarafından dünya medyasına aktarılacak. Ayrıca yaklaşık 5 bin yabancı izleyicinin de Afyonkarahisar'da misafir edilmesi hedefleniyor.

Dünya Motokros Şampiyonası 9 yıl aradan sonra Türkiye'de düzenlenecek. Türkiye, 2009 yılında şampiyonanın 3. ayağına 11-12 Nisan'da İstanbul Hezarfen Havaalanı'ndaki parkurda ev sahipliği yapmıştı.

Kıyasıya mücadele

Afyonkarahisar'da düzenlenecek 18. ayak yarışı öncesi genel klasmanda Red Bull KTM Fabrika'nın Hollandalı pilotu Jeffrey Herlings birinci sırada yer alıyor. MX2 yarışlarında ise yine Red Bull KTM Fabrika'dan İspanyol Jorge Prado ilk sırada bulunuyor.

Şampiyonada Türkiye'den 7 motokrosçu piste çıkacak. Şakir Şenkalaycı, Galip Alp Baysan ve Batuhan Demiryol MXGP'de, Emircan Şenkalaycı, Furkan Valimaki, Yasin Karaböce ve Mustafa Çetin ise MX2 kategorisinde mücadele edecek.

Türkiye'nin daha önce 5 olan sporcu sayısı, Türkiye Motosiklet Federasyonunun kontenjan artırımı talebinin kabul edilmesi nedeniyle 7 kişiye çıkarıldı.

Çevre ve güvenli sürüş etkinliği

Şampiyonanın Türkiye etabında "çevre duyarlığı" ve "güvenli sürüş" için farkındalık oluşturulacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu organizasyon sponsorları Aytemiz Petrol, Anlas, Budan, EMSA Jeneratör, Monster, Nesine.com, NG Afyon, Özerband, Park Afyon ve Power FM, farkındalık için "Deniz Yaşamına Destek" ve "Gez, Gör ve Bildir" ile "Sen de Özgürlüğe Sür" etkinlikleri gerçekleştirecek.

Motosiklet tutkunlarına davet

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Şampiyonanın Türkiye etabının güzel bir ortamda gerçekleşmesi için iş ortaklarıyla önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Uçar, "Organizasyon için biz ve sporcular hazırız. Motosiklet tutkunlarını etkinlik ve yarışma heyecanı için Afyonkarahisar'a bekliyoruz. Çok güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz ve motosiklet tutkunlarını bu heyecana ortak olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Pilotlar klasmanı 

Dünya Şampiyonası'nın 18. yarışı öncesi MXGP'de pilotlar klasmanı şöyle:

1- Jeffrey Herlings (Hollanda) 

2- Antonio    Cairoli (İtalya)

3- Tim    Gajser (Slovakya)

4- Clement    Desalle (Belçika)  

5- Romain  Febvre (Fransa) 

Bu haber toplam 5105 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim