• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10. ayağı Marmaris'te!

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10. ayağı Marmaris'te!
Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı olan 13-16 Eylül tarihlerinde Muğla'da gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi için geri sayım başladı.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı olan 13-16 Eylül tarihlerinde Muğla'da gerçekleştirilecek Türkiye Rallisi için geri sayım başladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, Türkiye Rallisi şampiyonu olacak pilota 1 milyon avro değerinde özel bir hediyenin verileceğini bildirdi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) organize ettiği Dünya Ralli Şampiyonası'nda 10. ayak yarışının 13-16 Eylül tarihlerinde Muğla'da gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Türkiye'nin 8 yıl aradan sonra dünyaca ünlü pilotlara ev sahipliği yapacağını belirten Yazıcı, söz konusu organizasyonun ülke tanıtımına da önemli katkıda bulunacağını ifade etti.

Türkiye Rallisi şampiyonuna Marmaris ve Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak özel bir hediye verileceğini belirten Yazıcı, "Verilecek hediyeyi açılış davetinde herkes görecek ve bir heyecan olacak. Motor sporları tarihinde görülmemiş bir hediye vereceğiz, 1 milyon avro değerinde bir ödül olacak." dedi.

Yazıcı, Marmaris Rallisi'nin uzun seneler yapılması gerektiğini de ifade ederek, "Bu sene iyi bir yarış yaparsak uzun yıllar da gider diye düşünüyorum." diye konuştu.

Mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin söz konusu yarışları izlemelerini tavsiye eden Yazıcı, şunları aktardı: 

"Mühendislik fakülteleri öğrencilerinin buraya gelip servis alanını görmesi, yaşaması lazım. Bir araba takla atıyor, normalde servise verseniz 3 ay çıkmayacak araba burada 20 dakika içinde hazırlanıyor, sıfır oluyor ve tekrar yarışa hazır hale getiriliyor. Sadece yarış olmuyor burada müthiş AR-GE yapılıyor. Gençlere, mühendislere, PR'cılara, topluma ilham olacak bir organizasyon yapılıyor. 45 yıldır yapılan çok büyük bir organizasyon. Üniversite öğrencileri ve çocuklarımız için çok önemli bir yarış."

"Babam yarışmamı çok tercih etmezdi"

Babası, eski Bursaspor Kulübü Başkanı merhum İbrahim Yazıcı'nın kendisinin rallici olmasını çok istemediğini belirten Serkan Yazıcı, "Babam yarışmamı çok tercih etmezdi ama baktı ki içimdeki istek bitmek bilmiyor, Arjantin'e kadar yarışmalarımın hepsine tek tek geldi. Çok heyecanlanırdı. Biz de onun maçlarında heyecanlanırdık. Babam hep yanımızda oldu." şeklinde görüşlerini bildirdi.

Yazıcı, kendi yarıştığı dönemlerde bugünün gençlerine verilen fırsat ve imkanların sunulmadığını vurgulayarak, Ayhan Can, Ali Türkkan, Berkay Besler gibi çok yetenekli gençlerin bulunduğunu söyledi.

"TOSFED Yıldızlarını Arıyor" projesiyle iki yılda hiç ücret almadan 657 gence yarışma imkanı verdiklerini anlatan Yazıcı, elemeler sonucunda da 24'ünün yarışmalarda desteklendiğini vurguladı.

Otomobil sporlarına Avrupa'dan çok geç başladıklarına dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:

"Direksiyona geçen bırakmıyor 'Ben yapayım.' diyor, bizde böyle bir açlık var. Halbuki ben 43 yaşında federasyon başkanı oldum. Aslında 43 yaşında yarışıp çok rahat Türkiye şampiyonu da olabilirdim. Avrupa'da da başarılı sonuçlar alabilirdim. Ama bazen bırakmak lazım. Gençlere hizmet edebilecek görevleri yapmak lazım. Devam edebilirsem 5 yıl içinde Dünya Rallisi'nde bizi temsil edecek gençler görebiliriz. En kısa sürede de Ayhan Can'ı görebiliriz. Ayhan Can, Fransa'da yarış kazandı. Fransa'da yarış kazanmak bugüne kadar hiçbir Türk'e nasip olmamıştır."

Dünyaca ünlü pilotlar Marmaris sokaklarını süslüyor

Marmaris Rallisi öncesinde, 28 Dünya Rallisi ve 14 Türkiye Rallisi pilotunun afişleri Marmaris cadde ve bulvarlarına asıldı.

Afişleri asmalarındaki amaçlarının dünya pilotlarının tanınması olduğunu dile getiren TOSFED Başkanı Yazıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da iradesiyle zor koşullarda geldiler. İyi bir yarış yapamazsak hemen Japonya alacak. Biz onun elinden aldık, onlar da bizden almak için bekliyor. Halk desteği yok diye elimizden alabilirler. Japonya halk desteği fazla verir çünkü Toyota, Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor." değerlendirmesini yaptı.

Seyirciler ciplerle taşınacak

Serkan Yazıcı, seyircilerin yarışma etaplarına ciplerle taşınacağını ve 3 gün boyunca Marmaris'te safari turlarının yapılmayacağını söyledi.

Yarışlar ormanlık alanlarla olduğu için seyircilerin etaplara ulaşmasının ancak ciplerle mümkün olabileceğini ifade eden Yazıcı, "Safari cip ring yapacak. Seyircileri alıp geri getirecek. Hem safari keyfi yaşanacak hem de yarışlar en güzel noktalardan izlenecek. Üstü açık araçlarla gidilecek. Bu yarışın akılda kalacak önemli anlarından birisi olacak." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 5090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim