• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Türkiye ve Rusya, otomobil sporlarında iş birliği yapıyor

Türkiye ve Rusya, otomobil sporlarında iş birliği yapıyor
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Rusya Otomobil Sporları Federasyonu, kardeş federasyon ilan edildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, Marmaris'te düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 10. ayağı Türkiye Rallisi'ni takip eden Rusya İçişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı General Viktor Nikolayevic Kiryanov ile görüşerek iki ülke arasında dostluk anlaşması yaptı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Yazıcı ve Kiryanov'un görüşmesi sonrasında iki ülke federasyonlarının kardeş federasyon olmasına ve ortak organizasyonlar düzenlemesine karar verildiği belirtildi. Yazıcı ve Kiryanov, anlaşmayla ilgili gelişmeleri Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Jean Todt ile de paylaştı.

Açıklamada görüşleri yer alan TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, unutulmaz bir yarışa ev sahipliği yaptıklarını aktardı.

Tüm dünyanın heyecanla beklediği Türkiye Rallisi'ni en iyi şekilde tamamladıklarını belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu organizasyon ülkemizin prestiji ve ilişkileri için oldukça önemliydi. Parayla asla bedeli olmayan ve gıpta edilen bir organizasyona imza attık. Bir milyondan fazla kişi sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Denize sıfır koşulan etaplarımızı 50'den fazla tekne izledi. Seneye 500'den fazla teknenin yarışları takip edeceğini öngörüyoruz." 

Türkiye Rallisi sayesinde çok yönlü iş birlikleri geliştirdiklerini ifade eden Yazıcı, "Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak, ülkemizin prestijini daha da yukarıya çıkaracak iş birliklerinin adımları atıldı. Viktor Nikolayevic Kiryanov ile hem yeni projelerimizi görüştük hem de iki ülke federasyonlarını kardeş federasyon ilan ederek ortak yarış düzenlemeye karar verdik. Şu an hayalimiz Ankara-Moskova arasında bir yarış düzenlemek. Bunun üzerinde konuşuyoruz. Bu iş birliğinin dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alan iki ülkenin mevcut ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Jean Todt: "Türkiye'nin büyük katkısı olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen FIA Başkanı Jean Todt ise 2018 yılı içerisinde WRC takviminde bulunan ülkelerdeki yarışlardan sadece Türkiye'ye geldiğine dikkati çekti.

Bu yıl çok güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyonaya ev sahipliği yapan Türkiye'nin WRC'ye gelecek yıllarda değer katacağına inandığını aktaran Todt, "Geçtiğimiz yıl gerçekleşen aday yarışta Türkiye'nin bu yarışa yeniden ev sahipliği yapması gerektiğini gördük. Türkiye'nin stratejik konumunun otomobil sporlarına büyük katkısı olacağına ve uzun yıllar WRC takviminde kalacağına inanıyorum. Yarışlar nedeniyle Marmaris'i yakından tanıma fırsatı buldum. Marmaris'ten ev almak için kısa süre sonra tekrar geleceğim." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 20462 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim