• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Ankara'da trafik alınan önlemlerle güvenli hale geliyor

Ankara'da trafik alınan önlemlerle güvenli hale geliyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kamera ve sinyalizasyon sistemi, trafik levhaları montajı, yol, asfalt, refüj, kavşak ve kaldırım çalışmalarıyla başkentin trafiği daha güvenli hale geliyor.

Başkent’in dört bir noktasında sürücü ve yayaların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla asfaltı atılmış veya genişletme çalışmaları tamamlanmış ilçe mahalle bağlantı yollarında trafik işaret levhalarına yenileri ekleniyor.

25 BİN TRAFİK LEVHASIYLA GÜVENLİ YOLLAR

Trafik işaret levhaları ile Başkent’in merkez ilçeler ile diğer ilçelerin bağlantısını sağlayan tüm yolların yeterli güvenlik standartlarına ulaşması, yaya geçitlerinin uyarı levhaları ile donatılması, virajlı yolların daha güvenli hale getirilmesi, meskun mahal giriş ve çıkışlarının belirtilmesi, ana yol-tali yol ayrımlarının yapılması, hız sınırı uyarıları gibi her türlü trafik uyarılarının yer alması hedefleniyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in birçok noktasına toplamda 25 bin yeni trafik levhası montajına başladı.

GECE GÖRÜŞÜ İÇİN ÖZEL LEVHALAR

Başkent trafiğini güvenli ve standartlara uygun hale getirmeye özen gösteren Büyükşehir Belediyesi, trafik levhalarında da sürücü ve yayaların gece görüşünü kolaylaştırmak amacıyla özel levhalar kullanıyor. Hem gece hem de gündüz rahatlıkla görülebilecek ve üst düzey özelliklere sahip, aynı zamanda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün teknik şartnamesinde yer alan standartlara uygun reflektif malzemelerden yapılmış levhalar kullanılıyor. Işığın doğru bir şekilde geri yansıtılmasını sağlayan bu malzemeler özellikle gece görüşün düşük olduğu bölgelerde sürücüyü uyararak, kaza oranlarının minimum seviyelere düşürülmesini sağlıyor.

ERİŞİLEBİLİRLİ VE DEĞİŞKEN MESAJLI BUTONLAR GELİYOR

Görme engelli vatandaşların da sinyalizasyon sistemlerini güvenli bir şekilde kullanımını sağlamak için yoğun bir mesai harcayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 241 farklı kavşak ve yaya geçidinde bulunan “engelli yaya butonlarına” görme engelli bireylerin ulaşımını kolaylaştıracak bir sistemi daha monte ediyor. Görme engelli vatandaşların engelli yaya butonunun yerini bulabilmesi için, sabit frekansta üretilen ses sinyalleri yayan cihazların, sinyalize kavşaklarda yaygın hale getirilmesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, bu kapsamda 800 noktada “erişilebilirli ve değişken mesajlı yaya sinyalizasyon butonu” montaj çalışmalarına başladı. Temin edilen erişilebilirli ve değişken mesajlı yaya sinyalizasyon butonları mevcut kullanımda olan ve ekonomik ömrünü doldurmuş cihazların yerine ve sesli uyarı cihazı bulunmayan sinyalizasyon sistemlerinin bulunduğu kavşaklara monte ediliyor.

Bu haber toplam 1917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim