• BIST 10285.32
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Öğrencinin istanbul kartı İBB meclisinde

Öğrencinin istanbul kartı İBB meclisinde
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Toplantısı'nda öğrencinin İstanbul Kartı tartışma konusu oldu. Seçim sürecinde öğrencilerin İstanbul Kart ücretini 50 TL yapacağını vaadeden Başkan İmamoğlu'na AK Parti'den 40 TL yapalım önerisi geldi.

Sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Zaman zaman AK Parti grubu ile Cumhuriyet Halk Partisi grubu arasında tartışmalara sahne olan toplantıda bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim süreci vaatleri arasında yer alan öğrencilerin istanbul kart ücertinde indirime gidilmesi konusunda atışma yaşandı. 

İmamoğlu, 85 TL olan öğrenci istanbul kart ücretinde indirime giderek 50 TL olacağını hem seçim sürecinde hem de sonrasında katıldığı televizyon programında dile getirmişti. 

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış’ın geçen yıla dair işletme raporunu sunmasının ardından AK Parti adına Ahmet Hamdi Gürbüz söz alarak, Başkan İmamoğlu'nun kampanya sürecinde 85 liralık ücretin 50 liraya düşürüleceği yönünde vaatte bulunduğunu anımsattı. 

Öğrenci kartı 40 TL olsun

“İktisat ve hesap bilmediğiniz için seçim döneminde böyle kampanyaları çıkıp anlatıyorsunuz, AK Parti olarak sürecin takipçisi olacağız'' diyen Gürbüz şöyle konuştu:

“Hatta biz AK Parti grubu olarak, sayın başkanımızın verdiği sözü, 50 lira değil, önümüzdeki mecliste 40 lira olarak getireceğiz. Hadi yapın da görelim. Biz iktidarız ve neden yapmadık… Bütün bu yapılanların bir bedeli vardır. Biz İstanbul halkına 40 liraya İstanbulkart vermesini bilmiyor muyuz? Hadi sözünüzü yerine getirin de görelim.”

Yeter ki gençler faydalansın

Gürbüz'ün konuşmasına cevap veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürbüz'ün konuşmasını nüktedan bulduğunu belirtti.

Konuya gülümseyerek cevap veren Başkan İmamoğlu; “Ben hesabı kitabı iyi bilirim. Hiç endişeniz olmasın Ahmet Hamdi bey. Biz bunu 50 lira diye söylerken, sizin 40 lira teklifinizi de çok nüktedan bulduk. Neyse, orta yolu buluruz. Yeter ki gençler faydalansın, yeter ki vatandaş faydalansın” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim