• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye’de bir ilk: Tek depoda 59 km'ye kadar daha fazla yol

Türkiye’de bir ilk: Tek depoda 59 km'ye kadar daha fazla yol
BP’nin uluslararası Ar-Ge tecrübesi ile geliştirilen, motordaki kirle savaşan yenilikçi ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları bugün düzenlenen lansman toplantısı ile tanıtıldı.

Global boyutta dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği araştırma ve geliştirme çalışmalarını uzun yıllardır devam ettiren dünyanın en büyük şirketlerinden BP, düzenlediği basın toplantısında tanıttığı yenilikçi teknolojisi ile 107 yıllık hikâyesine yeni bir mihenk taşı eklediğini açıkladı. BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen'in ev sahipliğinde Türk akaryakıt sektörünün standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmaların paylaşıldığı basın toplantısı BP'nin yerel ve uluslararası yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yeni ACTIVE technology formüllü BP akaryakıtları, 110 farklı test metodundan ve 50 bin saatlik motor ve araç deneme testinden geçti

BP’nin ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları, Almanya’nın Bochum kentinde bulunan BP’nin Avrupa’daki en büyük global akaryakıt teknoloji merkezinde kapsamlı testlere tabi tutuldu.

110 farklı test metodundan geçerek 50 bin saatten fazla süren motor ve araç deneme testlerinin sonucunda yenilikçi ACTIVE technology formüllü BP Akaryakıtları pazara sunuldu.

Bu merkezde yapılan çalışmalarla test edilen ACTIVE technology formüllü tüm BP Akaryakıtları’nın, sürekli kullanımda, motorun yeniymiş gibi çalışmasına ve hesapta olmayan araç bakım risklerinin azalmasına yardımcı olduğu açıklandı. Enerji devi şirket, ACTIVE tehnology formüllü BP Ultimate Euro Diesel ile sektörde bir ilke imza atarak; tek depo ile 59 km’ye kadar daha fazla yol gitme imkânı sunuyor.*

Yapılan basın toplantısında, BP’nin tüm benzinli ve dizel yakıtlarında kullanılmaya başlanan ACTIVE technology formülünün; sürekli kullanımda, motorda biriken kiri temizlediği ve kritik motor parçaları üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak, yeniden kir birikmesini engellemeye yardımcı olduğu paylaşıldı. Bu teknolojinin kullanıldığı BP Ultimate akaryakıtlarının motorun, ilk dolumdan itibaren çalışmaya başladığı ve mümkün olan en iyi şekilde performans göstermesine yardımcı olduğu da kaydedildi.

 

“4 yılda dünyada 16 ülkede müşterilerle buluşan ACTIVE technology formüllü BP Akaryakıtları artık Türkiye pazarında”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, yüksek akaryakıt kalitesinin ve Ar-Ge çalışmalarının BP için önemine vurgu yaparak; Bochum’da yer alan Global Akaryakıt Teknoloji Merkezimiz, müşterilerimize dünyanın dört bir yanında her zaman daha iyisini sunmaya devam edebilmemiz için 100 yıldır yakıt üzerine testler gerçekleştiriyor. Her gün 100’e yakın teknisyen ve mühendis, yakıt ekonomisi ve motor temizleme testleri yapıyor. Tüm bu çalışmalarımızın sonucu da bugün burada lanse ettiğimiz kirle savaşan yeni nesil akaryakıt çeşitlerimiz. 2012 yılında tek depoda 42 km’ye kadar daha fazla yol vaadi ile lanse ettiğimiz BP Ultimate Euro Diesel ürünümüzü ise daha da ileriye taşıyoruz. Artık ACTIVE technology formüllü yeni BP Ultimate Euro Diesel ile tek depoda 59 km’ye kadar daha fazla yol kat edilebiliyor!*” dedi.

BP’nin ACTIVE technology formülünün temizleme gücü sayesinde bir dizi fayda sağladığının altını çizen Thomsen;

“Zaman içerisinde motorda biriken kir, performansın düşmesindeki önemli bir etken ve düşman haline gelir. Bu yeni teknolojimizin temizleme gücü, performans katığı içermeyen yakıtlarla karşılaştırıldığında, kirle savaşan mükemmel temizleme kabiliyeti sayesinde yumuşak sürüş gibi faydalar sağlıyor ve motorun yeniymiş gibi çalışmasına yardımcı oluyor.

Durmaksızın beş yıl boyunca araç kullanımıyla eş değer bir sürede test edilen ve 4 yılda 16 ülkede kullanılarak performansını global ölçekte kanıtlayan bu teknolojimizi Türkiye pazarına sunmaktan gururluyuz.” dedi.

 

Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim