• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

İBB'den halk otobüslerinin kalitesini yükseltecek çalışma

İBB'den halk otobüslerinin kalitesini yükseltecek çalışma
İETT yöneticileri ile Özel Halk Otobüsünde çalışan şoförlerin ilk buluşması, İETT Kağıthane Garajında yapıldı. Toplantıya katılan 100 şoför dertlerini anlattı, İETT yöneticileri not tuttu.

İstanbulluların toplu taşıma konusunda en fazla şikâyet ettiği konuların başında Özel Halk Otobüsleri geliyor. Araçların kalitesinden temizliğine, şoförlerin giyim kuşamından tavırlarına dek pek çok şikayet alan Özel Halk Otobüsleri (ÖHÖ) konusunda İETT kolları sıvadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, öncelikli olarak şikayete konu sorunları ilk ağızdan dinlemek üzere, şoförlerle toplantılar düzenleme kararı alındı.

1575378111_5k1a8781.jpg

Bu kapsamda düzenlenen toplantıların birincisi İETT Kağıthane Tesisleri’nde yapıldı. Konferans salonunda bir araya gelen İETT yöneticileri ile 100 ÖHO şoförü karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. İETT Ulaşım Daire Başkanı Erol Ayartepe’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda şoförler tek tek mikrofon alarak görüşlerini dile getirdi.

1575378111_5k1a8719-(1).jpg1575378111_5k1a8807-(1).jpg

Şoförlerin öncelikli şikayetleri ise kendilerine ait olmayan kartları kullanan yolculara yönelik oldu. “Bilinçli olarak başkasına ait kartın kullanımında, kartın iptal edilmesinin kolay bir yolu bulunmalı, vatandaşla şoför karşı karşıya gelmemeli” talebi öne çıkan konular arasındaydı.

Özel Halk Otobüsü şoförleri, hazırlanacak tanıtım filmleri ile yolcuların daha fazla bilinçlenmesinin sağlanması gerektiğini söylediler. Bir şoför, “Orta kapının önündeki koltuktan kalkıp ön kapıdan inmek isteyen yolcularımız oluyor, iniş binişleri zorlaştırdığı için orta kapıdan inmesini rica ediyoruz ama yolcu yine de önden inmek için ısrar edebiliyor” serzenişinde bulundu.

Şoförlerin en çok dile getirdiği konulardan biri de vatandaşların birçok zaman Alo 153 Hattına haksız şikayet yaptığı ile ilgiliydi. Şikayet sonucu kendilerine yazılan cezaların çokluğundan yakınan şoförler, şikayetlerde fotoğraf veya video gibi kanıt istenmesi gerektiğini söyledi.

Bir başka şoför de “Korna çalıp duraktan ayrılmamı isteyen minibüs şoförü, yolcular otobüse binerken, gözümün önünde Alo 153’ü arayarak beni şikayet edebiliyor” şeklinde konuştu.

İki saati aşkın süren toplantıda şoförlere isimlerini yazmayacakları birer anket formu verildi. Toplantılarda sözü edilen talepler ile anketteki ayrıntılı sorulara verilecek yanıtlar derlenerek bir rapor haline getirilecek. İETT bu rapor doğrultusunda Özel Halk Otobüslerinin iyileştirilmesi konusunda atılacak adımları netleştirecek.

1575378112_5k1a8814.jpg

Şoförlerle buluşma toplantıları düzenli aralıklarla tekrarlanarak, tüm Özel Halk Otobüsü şoförlerinin sorunlarını anlatmasına ve vatandaşların taleplerinin iletilmesine fırsat sunulacak.

Bu haber toplam 5848 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim