• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak Eğribel tünelinde ikmal inşaatına başlandı

Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayacak Eğribel tünelinde ikmal inşaatına başlandı
Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin, 2021 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin ikmal inşaatı için çalışmalara başlandı.

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan, Sivas-Giresun güzergahında yer alan tünelin toplam uzunluğu çift tüp şeklinde 11 bin 810 metre olacak.

Bir süre önce 360 milyon lira bedelle ikmal inşaatı ihale edilen tünelde, kazı-destek ve nihai beton kaplama, devamında ise üst yapı ve ikincil işler olarak adlandırılan elektro-mekanik işlerin yapılması planlanıyor.

Tek tüpte kazı çalışmaları tamamlanan tünelin 5 bin 905 metrelik diğer tüpünde kalan 95 metrelik kısmın ise 2020 yılının ilk yarısında bitirilmesi hedefleniyor.

Kazı destek çalışmalarının tamamlanmasıyla her iki tüpte de kemer beton imalatlarına başlanacak. 2021 yılının sonunda ise inşaatın bitirilerek tünelin trafiğe açılması planlanıyor.

Tünelin trafiğe açılmasıyla 2 bin 200 rakımlı kuzey güney aksında bulunan Eğribel Geçidi'nde aşırı kar ve buzlanmadan dolayı kış mevsiminde kapanan yol dört mevsim açık kalacak. Tünelin hizmete girmesiyle ulaşım 2 bin 200 metre yerine 1860 ve 1710 metre seviyesinde sağlanacak.

Ayrıca tünel inşaatına ek olarak giriş 900 metre ve çıkış 870 metre olmak üzere toplamda 1770 metre bağlantı yolu yapılacak.

Bölgeleri bağlayıp ekonomiye katkı sağlayacak

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk yaptığı açıklamada, Eğribel tünelinin Giresun'u güneydeki ilçelere, Karadeniz'i de İç Anadolu'ya bağlayan kara yolunda inşa edildiğini söyledi.

Tünelin ikmal ihalesinin yapılmasıyla çalışmalara başlandığını ifade eden Öztürk, "Bu tünel gerek Karadeniz ve Türkiye ekonomisine gerekse bölge kültürüne, bölge turizmine çok büyük katkılar sağlayacak." dedi.

Öztürk, her şeyden önce tünelle konforlu geçiş sağlanacağını belirterek, kışın kar ve tipi dolayısıyla yaşanan aksaklıkların önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Tünel inşaatının 2021 sonuna doğru bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Öztürk, "Bu, Giresunluların en önemli projelerinden biriydi. Bu projeye destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürümüze müteşekkiriz, Giresun'un rüya projelerinden biriydi." diye konuştu.

Bu haber toplam 7028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim