• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Ucuz ve konforlu otobüs yolculuğu için bilet alma ipuçları

Ucuz ve konforlu otobüs yolculuğu için bilet alma ipuçları
Yurt içi seyahatlerde yoğun olarak tercih edilen otobüs yolculukları, birbirinden etkileyici manzaralar ve yola eşlik eden şarkılarla seyahatseverler için ayrı bir anlam taşıyor. Online bilet satış sitesi obilet.com, bilet alımı için ipuçları paylaştı.

Tatiller, bayramlarda memleket ziyaretleri, okula gidişler ya da eve dönüşler için her yaştan insanın sıklıkla kullandığı şehirlerarası otobüsler, bir ulaşım çözümü olmanın ötesinde sunduğu seyahat deneyimiyle de yolcuların tercih sebebi oluyor.

İster birkaç saatlik mesafeler ister ülkeyi bir uçtan diğer uca birleştiren uzun yolculuklar olsun, otobüs yolculuklarında bütçenizi korurken konforunuzu yükseltmek için bilet alırken dikkat etmeniz gereken ayrıntılar bulunuyor.

'İnternette firma kıyaslayarak ucuz bilet bulun'

Otobüs biletini ucuza almak seyahatin geri kalanına daha çok bütçe ayırabilmek için önem taşıyor. Otobüs firmalarına artık yalnızca acentelerden ulaşmak zorunda olmadığımız günümüzde, internet üzerinden bilet alma seçeneği fiziksel eforu ortadan kaldırdığı gibi bütçenize uygun bileti bulmak için de birçok avantaj sunuyor.

obilet.com CEO’su Yiğit Gürocak; “Firmalar arasında kıyaslama yapabileceğiniz ve ek komisyon ödemeden kolay, güvenli bir şekilde bilet alabileceğiniz bir platform sunuyoruz. Hem sektördeki büyük firmalar hem de yolcular için seçenekleri artıran yerel firmalardan oluşan geniş bir yelpaze sağlıyoruz” dedi.

obilet.com-ceolari-ali-yilmaz--yigit-gurocak-.jpg*obilet.com CEO'ları Ali Yılmaz & Yiğit Gürocak 

'Bilet alımını son dakikaya bırakmayın'

Bayram tatili gibi özel dönemlerde ise yaşanan talep yoğunluğundan dolayı bilet almayı son dakikaya bırakmamak gerekiyor. Böyle zamanlarda, yolcuları mağdur etmek istemeyen otobüs firmalarının ek seferler koyduğunu belirten Gürocak; “obilet.com sitemi üzerinden sunduğumuz ‘Boş Koltuk Alarmı’ ile yolcuları iptal edilen biletlerden ve açılabilecek ek seferlerden anında SMS ile haberdar ediyoruz” dedi.

Güneş ne tarafta?

Güzergaha ve saate göre değişen güneş durumu, otobüsle seyahat ederken konfor şartlarını değiştiren en önemli etkenlerden biri. İzleyeceğiniz müthiş bir gün doğumu ya da gün batımı ile yolculuğunuzun en etkileyici dakikalarını yaşatabilen bu durum, gözlerinizi sürekli kısmanıza ya da perdeyi kapattığınız için yol manzaralarını kaçırmanıza sebep olarak konforunuzu elinizden alan bir etkene dönüşebiliyor.

obilet.com’un bu konuda sunduğu avantaja dikkat çeken Gürocak; “Kullanıcıların otobüs koltuklarını seçerken yolculuk sırasında güneşin yönünü dahi görerek satın alma işlemlerini gerçekleştirebilmelerine olanak tanıyoruz” dedi.

Rahat ve keyifli bir yolculuk için...

*Biletinizi ucuz bir şekilde alıp güneşe göre koltuğunuzu seçtikten sonra yanınıza alacağınız birkaç eşya ile seyahatinizi daha konforlu ve keyifli bir hale getirebilirsiniz.

*Öncelikle rahat kıyafetler ve spor ayakkabı tercih etmeli hem otobüs içinde hem de molalarda hava durumuna karşı önlem almak adına şal ve ince battaniye kullanabilirsiniz. Rahat bir uyku için seyahatlerinize özel  boyun yastıklarını tercih edebilirsiniz.

*Sevdiğiniz bir kitap ya da yola çıkmadan hazırlayacağınız bir şarkı listesi de seyahatinizi daha eğlenceli hale getirecek detaylar arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 5339 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim