• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Edirne otogarından atılan firmalar isyan etti

Edirne otogarından atılan firmalar isyan etti
Metro Turizm’e yönelik yürütülen soruşturma sonrası açılan dava dosyasının önemli bir bölümünü otogarların işletmesine yönelik suçlamalar oluşturuyor.

 

Dava dosyasında yer alan belgelere göre Galip Öztürk’ün başında bulunduğu Metro Holding’in Esenler Otogarı, Harem, Samsun, Çanakkale, Erzincan, Kayseri, Kırıkkale, Çarşamba ve Havza otogarlarını işlettiği belirtiliyor. Dava dosyasına yansıyan bilgilere göre söz konusu otogarların bir bölümü şiddet uygulanarak ele geçirildi. Dava dosyasında yer alan bir telefon konuşması Edirne Otogarı ile ilgili de çarpıcı bir detayı ortaya koyuyor. Edirne Otogarı’nın işletmeciliğini 10 ay kadar önce Volkan Metro Turizm Seyahat ve Nakliyat Ticaret isimli bir şirket aldı. Şirket söz konusu garın işletmesini, Edirne Belediyesi’nin yaptığı ihale sonrası kazandı. Yedi yıllık ihale bedeli 5.5 lira olarak belirlendi.
 
Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, işletmeci şirketin sahibi Mustafa Altunhan ve Tolga Altunhan olarak gözüküyor. Ancak 70 sanıklı davanın sanıkları arasında yer alan Mustafa Altunhan ile Galip Öztürk arasındaki 14 Ekim 2010 tarihli telefon konuşması, bir süre sonra yapılacak ihalenin de perde arkasına ilişkin dikkat çekici bir tablo ortaya koyuyor. Söz konusu konuşmada, Edirne Otogarı’nda en çok taşımacılık yapan firmalardan biri olan Nilüfer’e yönelik geliştirilecek planı içeriyor.
 
‘NİLÜFERİ PARAMPARÇA EDECEĞİM’
 
 14 Ekim gecesi aralarında bir süre konuştuktan sonra Mustafa Altunhan ““Vallaha başkanım işte bu Nilüfer’e karşı strateji hazırlıyorum” diyor, Galip Öztürk ise “Ya öyle yapmamız lazım evet bunlara” diyor, Altunhan’ın yanıtı  “Ama emin ol bu sefer onu paramparça edeceğim”  şeklinde olur. Öztürk  “sen edersin valla” der Altunhan ise “Uzunköprü arabalarını direk Harem’e yapacağım Burgaz’dan ayrı araba yapacağım. Yani çok güzel bir strateji olacak bu sefer çok iyi karşılayacağız” der ve taraflar aralarında bir süre daha konuşmayı sürdürür.
 
‘ZORLA ÇIKARILDIK’ ŞİKÂYETİ
 
Volkan Metro Turizm’in Edirne Otogar ihalesini kazanmasından sonra, sorunlar da yaşanmaya başlar. Çağlar, Nilüfer, Edirne Birlik, Aktur Turizm, Konforlu..
 
ŞAKA OLSUN DİYE ‘PARÇALATIRIM’ DEDİM
 
Edirne Otogarı’nın işletmesini alan Volkan Metro’nun sahibi Mustafa Altunhan, Galip Öztürk ile hiçbir ortaklığının olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Galip bey ile hiçbir organik bağım yok. Hiçbir ortaklığımız da yok. Tek bir sigara paketi dahi ortaklığımız yok. Galip Bey ile yaptığımız o telefon konuşması nedeni ile sanık oldum. Bu otobüsçülüğü fanatik derecede sevdiğim için ‘Nilüfer’i paramparça edeceğim’ dedim. Mizahi anlamdaydı… O firmaların sahiplerinin yüzlerine de derim bu sözleri. Otobosçülük jarfonunda bu var. Edirne Otogar’ında kimseyi de mağdur etmedik.”
 
Serhad firmaları birer birer gardan çıkarılır. Geçtiğimiz 24 Nisan akşamı yazıhanelere baskın yapılır ve çalışanlar zorla yazıhanelerden çıkarılır. 24 Nisan akşamı düzenlenen jandarma tutanağında mağdurlar, Mustafa Altuhan ve adamlarının kendilerini zorla çıkardıklarını ifade etti. Edirne Otogarı’ndan çıkarılan firmalar Edirne Belediyesi, Valilik, Ulaştırma Bakanlığı ve Rekabet Kurumu’na şikâyet üzerine şikayet yağdırdı. Mağdur olduklarını, arabalarının çalışmadığını iflas riski ile yüz yüze kaldıklarını söyleyen firma sahipleri, Edirne Otogarı’nda tekelleşmeye gidildiğini, bir tek Metro’nun arabalarına izin verildiğini anlattı.
 
‘İFLASA SÜRÜKLENİYORUZ’
 
Rekabet Kurumu Raportörü Buket Arı’nın sorularına yanıt veren Nilüfer Turizm’in Edirne acentesi sahibi Recep Zıpkınkurt, “Önceden İstanbul’a giden bin 800 yolcunun yaklaşık 700 tanesini biz taşırdık. Ancak şimdi bütün yolcular aynı grup tarafından taşınmaktadır. Otogar dışında herhangi bir terminalimiz bulunmadığından biz, artık hiçbir şekilde yolcu taşıyamıyoruz. Büyük maddi zorluklar çekiyoruz. Bu nedenle ya iflasa sürükleneceğiz ya da iflas etmeden bu faaliyetten çekilmek zorunda kalacağız” şeklinde bir değerlendirmede bulundu.
 
BELEDİYE DE ŞİRKET DE DAVALIK
 
İlgili kurumlara yapılan başvuruların yanı sıra 6 Eylül’de konu ile ilgili Edirne İdare Mahkemesi’nde başvuruda bulunuldu. Davacılar arasında Konforlu Serhad Turizm, Erakman Turizm, Trakya Meşrubat ve Çağlar Turizm’in sahibi Recep Zıpkıınkurt yer aldı. Davalılar arasında ise Edirne Belediyesi ile Volkan Metro Turizm yer aldı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim