• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Mersin’deki otogar sorunu nihayet çözüldü

Mersin’deki otogar sorunu nihayet çözüldü
Mersin’de uzun süre kent gündemini meşgul eden otogar tartışmasında, firmaların 11 Şubat olan kira sözleşme tarihi Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile 17 Nisan olarak değiştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı’nda, otogarın kira başlangıç tarihinin değiştirilmesine oy çokluğu ile karar verilirken, AKP’li iki meclis üyesi kamu zararı oluşabilir gerekçesiyle red oyu verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili görüş talebi doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından kiracının iradesi dışında gelişen olaylar nedeniyle işletme yapılamaması durumunda olaylarla ilgili gerekli tutanakların düzenlenerek ve bunlara dayanılarak Belediye Encümeni tarafından alınacak karar doğrultusunda sözleşmenin yenilenmesi ve kira başlangıç tarihinin 17 Nisan 2015 olarak değiştirilmesinde sakınca bulunmadığı belirtildi.

Kararı sevinçle karşılayan otogar esnafı ve MEŞTİ yöneticileri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ederek alınan karardan dolayı teşekkür edip, çiçek taktim ettiler. 

Başkan Kocamaz, burada yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için İçişleri Bakanlığı’ndan görüş istediklerini hatırlatarak, "Bakanlığın görüşü, ’Belediye Encümeni, hazırlanan raporlar çerçevesinde değerlendirmesini yapıp karar verebilir’ şeklinde geldi. Bugün yapılan değerlendirmede, 2 meclis üyesinin dışında bütün arkadaşların destekleriyle sözleşme tarihi 17 Nisan olarak belirlendi. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Firma temsilcilerinden Sinan Koç ise, bir önceki Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, 11 Şubat 2015 olan sözleşme tarihinin 17 Nisan 2015 olarak değiştirilmesini talep ettiklerini hatırlatarak, "Buradaki sorun maalesef bir takım siyasi düşüncelerden kaynaklı olarak kaosa götürülme durumundayken, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz üzerine sorumluluk alarak İçişleri Bakanlığı’ndan görüş istemiş ve bakanlık raporunun verdiği yetkiye dayanarak bugünkü encümen toplantısında bu düzenlemeyi yapmıştır. Biz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu mesele Mersin’in meselesiydi. Burada her hangi bir çıkar veya rant yoktu. Ama diğer siyasi partiler ne hikmetse bir rant varmış gibi sorumluluk almaktan yana tavır takınmadılar. Yasalar doğrultusunda alınmış bu karardan dolayı tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonra bizler, kiracılık sıfatımızla işletici firma ile birlikte yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"KİRAYI AŞAĞIYA ÇEKEBİLMEK İÇİN SENEYE MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ"

MEŞTİ Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, tüm otogar esnafı adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiklerini belirterek, "Gönlümüz isterdi ki, diğer siyasi partilerin de bu çorbada tuzlarının olması. Burada her hangi bir rant yok, elde edilecek bir şey yok. Bu konu Mersin halkının çilesiydi. 2-3 ay gibi bir süre, kentin değişik yerlerinde yolcular inip binmek zorunda kalmıştı. Burada esnafın mağduriyeti söz konusuydu. Bundan sonra ne olacak. 

Diğer esnaf arkadaşlarımızı da davet edeceğiz. Bu şirkete ortak olmak isteyenler, ortak olacak. İstemeyenler, kiracılık sıfatı ile şirketten kiralayacaklar. Artık o kaosun olması için hiçbir neden yok. Kira fiyatlarını düşürmek için de seneye mahkemeye başvuracağız. Uygunluk, diğer illerdeki emsallerini gösterip kirayı biraz daha düşürürsek, bizler de evimize bir lokma ekmek götürmek durumunda oluruz. Şu anda dışarıda kalan her hangi bir firma yok" şeklinde konuştu.

"MERSİN’İ DÜŞÜNEN BURHANETTİN KOCAMAZ’DIR"

Otogar işletmecisi Şimşek Grup Başkanı Halit Şimşek ise, burada Mersin’i düşünen tek kişinin Burhanettin Kocamaz olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Çünkü öbür partiler işi kirli siyaset yapmaya götürdüler. Burada Mersin halkını düşünen, kaosa gitmesini istemeyen tek kişi varsa o da Burhanettin Kocamaz’dır. Kendisine teşekkür ediyoruz. Esnaf otogara 17 Nisan’da gelmişti. Kira başlangıcı da o tarihte olması gerekiyordu. Hakkaniyet ölçüsünde doğru olan buydu. Ama bazıları bunu engellemeye çalıştı. Biz otogarı Mersin halkının taktir edeceği şekilde işleteceğiz ve karanlık güçlere fırsat vermeyeceğiz."

aw504560_02.jpg

encumen-otogar-kararini-verdi.jpg

aw504560_01-001.jpg

Bu haber toplam 2765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim