• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

IPRU Genel Kurul'unda Galip Öztürk'ün mesajı okundu

IPRU Genel Kurul'unda Galip Öztürk'ün mesajı okundu
Dünyadaki tüm karayolu yolcu taşımacılarını tek çatı altında toplama vizyonuyla kurulan IPRU, 1. Olağan Genel Kurulu'nu İstanbul'da yaptı. Yurtdışında olan IPRU Kurucu Genel Başkanı Galip Öztürk toplantıya bir mesaj gönderdi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, kara yolu yolcu taşımacılığı alanında, Türkiye merkezli kurulan ilk uluslararası sivil toplum kuruluşu unvanına sahip Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU)nin ilk genel kuruluna, Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Hamza Demirdelen, TOBB Karayolu Yolcu Taşımacıları Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Başkanı İmran Okumuş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile 17'si üye, 2'si gözlemci ülkeden 100'e yakın delegasyon üyesi katıldı.

GALİP ÖZTÜRK MESAJ GÖNDERDİ

IPRU Kurucu Genel Başkanı Galip Öztürk, gönderdiği mesajında, ülkenin karayolu yolcu taşımacılığı alanında dünyaya emsal teşkil eden bir seviyeye geldiğini kaydetti.

Türkiye'nin IPRU kurulana kadar, sivil toplum kuruluşları kapsamında hiçbir uluslararası organizasyona önderlik edemediğini belirten Öztürk, "Bizler dünyadaki meslektaşlarımızı bir çatı altında toplarken, Türkiye adına da uluslararası bir sivil toplum örgütünü ya da diğer bir deyişle bir meslek kuruluşunu hayata geçirmek suretiyle bir ilki gerçekleştirmiş olduk" ifadelerini kullandı.

IPRU'nun 1. Olağan Genel Kurulu'nda, 17 ülkeden katılan delegasyon üyelerinin tamamının oyunu alan Fatih Tamay, genel başkanlığa seçildi. Önümüzdeki dönemde IPRU'ya üye olması beklenen şu anda gözlemci statüsünde bulunan Somali ve Cibuti de genel kurula temsilci gönderdi.

Bu haber toplam 10065 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim