• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

TomTom ilk haritayı Almanya’da tamamladı

TomTom ilk haritayı Almanya’da tamamladı
Almanya, TomTom’un tüm karayollarını kapsayan otomatik sürüş haritasını tamamladığı ilk ülke oldu. 24 bin kilometrelik harita, kendi kendine ilerleyen araçlar için yolları 3 boyutlu olarak sunuyor.

TomTom(TOM2) dünyada otomatik sürüş haritasını tamamlayan ilk şirket oldu. Almanya’nın tamamı 3 boyutlu olarak haritalandı.

TomTom'un Almanya otomatik sürüş haritası, tüm otoban ağını kapsayan 24.000 kilometrelik yol için şeritli 3D harita sunuyor. TomTom'un haritası, yolun son derece doğru olarak tanımlanmış bir modelini sunarak kendi kendine ilerleyen aracın (self-driving car) sensörleri görmesini sağlıyor.
 
TomTom Otomotiv Yönetici Direktörü Antoine Saucier konuyla ilgili şunları söyledi: “Almanya için otomatik sürüş haritası sağlamamızdaki güç ve yeteneğimiz, harita yapımı mühendisliğimizin ve otomotiv pazarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik devam eden söz ve taahhütümüzün bir göstergesidir. Teknoloji inovasyonunun liderlerinden TomTom olarak, yüksek otomasyonlu sürüşü bir gerçekliğe dönüştürmekteki rolümüzden heyecan duymaktayız.”

Almanya otoyol ağı TomTom Otomatik Sürüş Haritası, yolun son derece doğru ve gerçekçi bir temsilini sağlıyor. Harita aşağıdaki özellikleri/nitelikleri de içerir:

-3D geometrili merkez şeritler, şerit bölücüler, yol sınırları ve yol bariyerleri
-Şerit bağımlı hız limitleri ve şerit bölücü işaretleme çeşitleri

Bu gelişmiş harita özellikleri, daha yumuşak, daha güvenli ve daha verimli sürüş senaryoları desteklerken aracın görüş yelpazesini de genişletiyor.

Geleceğin kendi kendine giden aracının (self-driving car) sensörlerinin ötesini görmesini sağlayan TomTom Otomatik Sürüş Haritası aynı zamanda eko-adaptif cruise control’un gelişmiş versiyonları (ACC), şerit düzey rehberliği ve tahmini motor kontrolü gibi ileri sürüş uygulamaları için de kullanılabilir. 
 

Bu haber toplam 7225 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim