• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

TIR kuyruğu tarih olacak

TIR kuyruğu tarih olacak
Kapıkule TIR Parkı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kapıkule’de açılan TIR Parkı, yurt dışına yapılan ihracat taşımacılığında yaşanan TIR kuyruğunu rahatlatacak. 276 adet araç kapasiteli Kapıkule TIR Parkı'nın açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin ihracat rakamının 160 milyar dolar olduğunu, bu rakamı 2023’te 500 milyar doların üstüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Kapıkule’den günde 2 bin 200 TIR’ı işlem yapılacak hale getirmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Aşçı, “Yeni Kapıkuleler, yeni TIR parkları yaparak ülkemizi her alanda şaha kaldırmak istiyoruz” dedi.

“DEREKÖY TIR GİRİŞ ÇIKIŞ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Avrupa’da yılda 1 milyon TIR kullanıldığını ve bunun yarısını Türk sürücülerin oluşturduğunu kaydeden Bakan Aşçı, Dereköy Sınır Kapısı için de müjde vererek, “Bu kapımızdan da TIR giriş çıkışlarının yapılması için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

“ŞOFÖRLERİMİZİN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada, Edirne’ye TOBB Başkanı olarak 16’ncı kez geldiğini, her gelişinde de Edirne için güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Hizmete giren TIR Parkı’nı 7 ay gibi kısa bir sürede hizmete soktuklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Şoförlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir tesis yaptık. Tüm şoförlerimiz Avrupa’ya çıkmadan en iyi şartlarla karşılaşacak” ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise, gün içinde Edirne’ye 120 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, bunlar arasında TIR Parkı’nın bulunduğunu ve TIR Parkı’nın da sınır kapısındaki birçok zafiyeti ortadan kaldıracağını kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin iki sorunundan biri olan TIR kuyruklarının bu tesis sayesinde azalacağını ümit ettiğini dile getirerek, bir diğer sorunlarının nehir taşkınları da artık son bulmasını umduklarını ifade etti.

TARİHİ MERİÇ KÖPRÜSÜ IŞIKLANDIRILDI

Kapıkule TIR Parkı açılışının ardından tarihi Meriç Köprüsü ışıklandırılması için Lalezar tesislerine geçildi. Lalezar’da yemek yiyen protokol üyeleri, Lalezar tesislerinde köprünün ışıklandırılmasını izledi. Köprü ışıkları açıldığı sırada havai fişek gösterisi yapıldı.

Bu haber toplam 4786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim