• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Eskişehir’e Avrupa standartlarında yerli elektrikli otobüsler geliyor

Eskişehir’e Avrupa standartlarında yerli elektrikli otobüsler geliyor
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Komisyonu ile imzaladığı Akıllı Şehir projesi kapsamında toplu taşımacılıkta çevreci bir yatırım yaparak elektrikli otobüs ihalesi açtı.

Tüm dünyada elektrikli ulaşım önem kazanırken Türkiye’de elektrikli otobüs ihaleleri, hız kazandı.Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Komisyonu ile imzaladığı Akıllı Şehir projesi kapsamında toplu taşımacılıkta çevreci bir yatırım yaparak elektrikli otobüs ihalesi açtı. Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs alımlarından olacak ihaleyi, yerli üretim araçları ile Bozankaya kazandı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, dört adet elektrikli otobüs için Bozankaya ile sözleşme imzaladı.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, paydaşı olduğu Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı olan Horizon 2020 Programı kapsamında Avrupa Komisyonu ile imzalanan proje dahilinde Türkiye’deki ilk elektrikli otobüs ihalelerinden birini açtı. İhale, yerli üretime öncelik vermek üzere yüksek teknolojide sanayi ürünleri kapsamında yerli malı avantajı ile gerçekleştirildi. Bu doğrultuda 1 milyon 550 bin Euro değerindeki ihaleyi Bozankaya kazandı. Düzenlenen törenle elektrikli otobüs alımı için yapılan sözleşme, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay tarafından imzalandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Avrupa Birliği Akıllı Şehir Projesi kapsamında alınan hibenin ulaşım ayaklarından biri olan 4 adet elektrikli araç için düzenlenen ihalenin Bozankaya firması tarafından kazanıldığını vurgulayarak, “Bugün Avrupa komisyonundan aldığımız 5 Milyon Euro’luk hibe kapsamına ikinci bir projenin sonuçlanmasını paylaşacağız. 4 Ağustos 2015’te dört adet elektrikli 30 kişilik elektrikli otobüsler için açılan ihaleyi Bozankaya firması kazandı. Bu ihalenin sonucunda toplam 1 milyon 550 bin Euro olarak sonuçlandı. Bugün bu ihalenin sözleşmesini imzalayacağız. Bu tarihten sonra Aralık sonuna kadar 4 elektrikli otobüsü teslim edecekler. Hibrit araçlarda olduğu gibi Eskişehir’de bir ilke imza atıyor. Dileğimiz bundan sonra diğer belediyelerimize de örnek olur. Bu araçlar engelli yurttaşlarımızın da kolaylıkla kullanabileceği araçlar. Özel rampa sayesinde engelli araçları otobüslere giriş yapabiliyor. Son derece çevreci ve ekonomik. Karbondioksit salınımında en az kirlenmeyi hedefliyoruz. İnsanlık adına iyilikler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Yeni nesil araçlar olmaları itibariyle tüm dünyada elektrikli otobüs üretimine başlayan sınırlı sayıda üretici bulunduğunun altını çizen Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay imza töreninde; “Elektrikli otobüsümüz ile Türkiye’de ilk iki, dünyada ise ilk 10 üretici arasında yer almaktayız. Hatta geliştirilen teknolojinin alanındaki farkıyla E-Karat, öncü bir araç. Önümüzdeki beş yıl için binlerce elektrikli aracın toplu taşıma alanında kullanılmaya başlanacağını ön görüyoruz. Bozankaya E-Karat’ın yerli üretim olması ile yurt içi pazarına daha uygun maliyetlerle ürün temin ederek yerli üretimi tercih edilir hale getirirken, teknolojimiz sayesinde yurt dışı pazarlarındaki üreticilerle rekabet edebilecek konuma geldik. Bu anlamda Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’ne çevreyi koruyan yaklaşımları ve yerel, üretimi desteklemeleri ile ülke kaynaklarına verdikleri değerden dolayı Bozankaya adına teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber toplam 7545 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim