• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İETT’yi ünlü isimlerle buluşturan kitap yayınlandı

İETT’yi ünlü isimlerle buluşturan kitap yayınlandı
Yolu İETT ile kesişen ünlü isimlerle yapılan söyleşilerin de içinde bulunduğu “Hatıralarla İETT” isimli kitap yayınlandı.

Bir buçuk asra yakın tarihiyle, İstanbul’da toplu ulaşımın miladı olan İETT, İstanbul’a ve İstanbullulara sunduğu toplu ulaşım hizmetlerinin yanı sıra son yıllarda yayınladığı prestij kitaplarla da adından söz ettirmeye devam ediyor.

Daha önce, İstanbul’un toplu ulaşım tarihini anlatan albüm kitap “Bir Zamanlar İstanbul”, İETT’li ünlülerin yer aldığı “Onların da Yolu İETT’den Geçti”, toplu ulaşım kültürü ve tarihine yönelik hazırlanan “Dünden Bugüne Toplu Ulaşım Kültürü”, “Faytonlardan Marmaray’a İstanbul’da Ulaşım”, “Ara Güler’in Gözünden İstanbul Tramvayları” ve dünyanın ikinci metrosu Tünel’in yapım hikayesinin anlatıldığı “İstanbul Tüneli” isimli prestij kitapları yayınlayan İETT, son olarak canlı tanıklıklar ve hikayelerden oluşan “Hatıralarla İETT” isimli kitap okuyucularıyla buluştu.

Kitap, İETT’de görev yapan Filiz Acar ve kurum fotoğrafçısı Fatih Sultan Kar’ın on yıla yayılan sürede çeşitli zamanlarda bir araya gelerek, İETT ve ulaşım üzerine söyleştikleri yirmi bir kişiden oluşuyor.

Kitap sürprizlerle dolu

Kitap, İETT ile ilgili bilinmeyenleri ortaya çıkarmak ve tarihe not düşmek amacıyla hazırlandı. Kitapta geçmiş yıllarda, İETT’de çeşitli kademelerde görev yapmış çalışanlar ile zaman zaman yolu İETT ile kesişen ve İstanbul’da toplu ulaşıma dair düşünceleri olan isimlerle yapılan söyleşiler yer alıyor.

Kitabı eline alıp okuyanlar bazı şeyleri belki de ilk defa görerek şaşıracak, bazı bilgilerinse detaylarına ulaşacaklar. Okurlar bu kitap sayesinde belki de ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İETT’deki hocası arasındaki ilişkiyi okuyacaklar.

Yine İETT’yi toplu ulaşımla özdeşleştirenler, kurumun atletizm, futbol, voleybol, güreş ve boksta dünya çapında başarılara imza atmış, rekortmen sporculara sahip olduğunu görecekler. Bunun yanında Türkiye’de pek çok ilkin mimarı olan İETT’nin 1960’lı yıllarda bayan biletçilerinin olduğunu ve ilk psikoteknik laboratuvarının da yine İETT’de bünyesinde kurulduğuna şahit olacaklar.

Okurlar, dünyanın ikinci metrosu olan Tünel’in hikayesini hem tarihçi Vahdettin Engin’in gözünden hem de onun kırk yıllık ustalarından dinleyecekler.

Sayfalar arasında gezinirken birden karşılarına İETT’nin troleybüslü yılları çıkacak ve bu dönemi bir troleybüs şoförü anlatacak.

reco-001.jpg

2-013.jpg

Bu haber toplam 6652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim