• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Karsan ATAK’lar Budapeşte yollarında

Karsan ATAK’lar Budapeşte yollarında
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Buda Kalesi Belediyesi ihtiyacı için düzenlenen 16 adetlik otobüs alım ihalesini kazanan Karsan, otobüsleri Belediye’ye teslim etti.

Budapeşte’nin toplu taşıma şirketi BKK’nın (Centre for Budapest Transport) Buda Kalesi Belediyesi ihtiyacı için 25 Eylül 2013 tarihinde AB resmi gazetesinde ilan edilen 16 adet kesin ve 24 adet opsiyonlu 8 metre otobüs alım ihalesini ATAK otobüsleriyle kazanan Karsan, otobüsleri temin etmek üzere Buda Kalesi Belediyesi ve BKK ile 8 Eylül 2014 tarihinde ihale sözleşmesini imzalamıştı. Söz konusu sözleşmeye ait 16 adet ATAK otobüs Budapeşte’de düzenlenen törenle hizmete alındı. Böylece, Budapeşte’nin tarihi ve turistik merkezi olan Buda Kalesi bölgesinde Buda Belediyesi’nin uzun bir zamandır değiştirmek istediği 10 yaşın üzerinde olan eski araçlar yeni nesil Karsan ATAK toplu taşıma araçları ile değiştirilmiş oldu.

19 Kasım Perşembe günü Buda Kalesi’nde bulunan Arslan Meydanı’nda düzenlenen Teslimat Töreni’ne Budapeşte Belediye Başkan Yardımcısı Balazs Szeneczey, Buda Kalesi Bölgesi Belediye Başkanı Dr.Gabor Tamas Nagy, BKK Başkanı Dr.Kalman Daboczi, BKV Başkan Tibor Bolla ve Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı katıldı.

Törende Karsan ürünlerini tercihlerinden dolayı Budapeşte yerel yönetimine teşekkürlerini ileten Kitapçı; “Karsan’ın Bursa fabrikasında üretilen ATAK otobüslerinin bundan böyle tarihi ve kültürel yakınlığımız olan gönül komşumuz Macaristan’ın güzel başkenti Budapeşte toplu ulaşım sistemlerinde kullanılacak olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Batı Avrupa’da ilk kez Ekim 2013’te Busworld Kortrijk’te tanıttığımız, ‘Ulaşımda Kentsel Dönüşüm’ yaklaşımının bir sonucu olarak pazara sunduğumuz 8 metrelik Karsan ATAK otobüslerimiz; yolcu kapasiteleri, düşük yakıt tüketimi ve modern tasarımı ile kullanıcılardan; alçak tabanlı yapısı, kolay erişimi ve sunduğu konforla da yolcular tarafından büyük beğeni toplayacak. Karsan ATAK rakiplerinden ayrıştığı özellikleriyle sektördeki dinamikleri kısa sürede değiştirdi” diye konuştu. Karsan’ın neredeyse yarım yüzyıldır ticari araç segmentinde kendi markası da dahil, dünyanın önde gelen markaları için üretim yaptığını belirten Vançın Kitapçı, bugüne kadar 100 bin adedin üzerinde yolcu taşıma aracı ürettiğine dikkat çekti.

Budapeşte Belediye Başkan Yardımcısı Balazs Szeneczey ise yaptığı konuşmada yeni teslim alınan Karsan ATAK’ların sadece filo genişlemesi anlamında değil, aynı zamanda Budapeşte’nin kalkınma sürecinin de önemli bir gerçeği olduğuna dikkat çekti ve Karsan’a esnek üretim kabiliyeti ile araçları hızla üreterek teslim ettiği için teşekkürlerini iletti.

KISACA KARSAN ATAK

Karsan’ın 8 metrelik otobüsü ATAK; paslanmaz çelik gövde, tam otomatik şanzıman ve Euro 6 motor donanımı gibi daha birçok üstün özelliklere sahip bir otobüs. İnişleri tek bir adımda gerçekleştirebilme kolaylığı sağlayan “alçak taban” ve aracı yana yatırabilen ECAS sistemiyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan ATAK’ın panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 60 kişiye kadar çıkıyor. Sürücü için manuel vitesin yanı sıra robotize vites seçeneği ile maksimum sürüş konforu sağlayan ATAK, Euro 6 motoruyla mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor. ATAK, düşük manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığında ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle de konforlu ve güvenilir bir seyir imkanı sunuyor.

Bu haber toplam 5986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim