• BIST 9530.47
  • Altın 2477.956
  • Dolar 32.4838
  • Euro 34.8308
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

`Karla mücadeleyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık`

`Karla mücadeleyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık`
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) sorumluluk alanındaki 66 bin kilometreden fazla yolda bu sene kar ve kış mücadelesinde yaklaşık 9 bin kişinin görev yapacağını belirtti.

Binali Yıldırım, kış nedeniyle karayollarında alınacak tedbirlere ilişkin Karayolları bölge müdürleri ile Bakanlıktaki toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre, bu yıl kış şartlarının çetin geçeceğe benzediğini söyledi. Kış mevsimi öncesinde Karayolları bölge müdürlerine kışla mücadele konusundaki hazırlıkları gözden geçirmek ve bu konuda alınması gereken ilave tedbirleri konuşmak üzere bu toplantının yapıldığını dile getiren Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünün vatandaşların kış mevsiminde seyahatlerini güvenlik içinde yapabilmelerini sağlamaya yönelik önemli tedbirler aldığını kaydetti.

Genel Müdürlüğün sorumluluk alanında bulunan 66 bin kilometreden fazla yolda kar mücadelesinin yapılması, kış şartlarında trafiğin aksamaması, can ve mal kaybının meydana gelmemesi için 406 noktada ekiplerin bulunduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu sene kar ve kış mücadelesinde yaklaşık 9 bin arkadaşımız etkin olarak görev yapacak. 7 bin 500'ün üzerinde de iş makinesi yine iş başında olacak. Böylece çetin kış şartlarında ana güzergahlar başta olmak üzere yolların açık tutulması sağlanacak. Depolarda gerekli hazırlıklar yapıldı. Yaklaşık 200 bin ton kar çözücü tuz bulunmakta, yol şartlarında kaymaları önlemek için 200 metreküpün üzerinde agrega depolanmış durumda. Kimyasal çözücü miktarı da 623 ton mertebesindedir."

"Biz kardan ziyade tırla mücadele sorunu yaşıyoruz"

Gelişen şartlara göre başka ihtiyaçların da süratle temin edileceğini ifade eden Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alınan bu tedbirlerin yanında, seyahat eden vatandaşların da üzerlerine düşen işlerin olduğunu bildirdi. Her vatandaşın yola çıkarken tedbirini alıp, hazırlığını yaptığına dikkati çeken Yıldırım, "Biz kardan ziyade tırla mücadele sorunu yaşıyoruz. Tedbirini almayan sürücüler, yolda kalınca sadece kendileri değil, arkalarından gelen yüzlerce, binlerce araç birikiyor ve oradaki mücadeleye erişim gecikiyor ve sorun yaşıyoruz" dedi.

Yıldırım, kış mevsimine girilen bugünlerde ağır vasıta sürücüleri başta olmak üzere yolları kullanan vatandaşlardan gerekli tedbirleri almasını isteyerek, bu tedbirlerin başında araçların yol şartlarına uygun hale getirilmesi ve kış lastiklerinin takılması olduğunu ifade etti.

Karayolları teşkilatının ve Bakanlığın en önemli önceliği olan vatandaşların burnunun kanamaması için bölge müdürlerine gerekli talimatının bugün itibarıyla verildiğini anlatan Yıldırım, bin 926 araç takip sistemi ve 250 kritik kesimde görüntüleme sistemleriyle vatandaşların yollarda sorun yaşamamaları için hizmet verileceğini söyledi.

Alo 159 hattının da 7 gün 24 saat ücretsiz olarak seyahate çıkacak vatandaşların hizmetinde olacağına işaret eden Yıldırım, vatandaşlara kazasız belasız yolculuk temennisinde bulundu. Yıldırım, kış şartları ne kadar çetin olursa olsun Bakanlığın ve KGM'nin vatandaşların ve milletin yanında olmaya hazır olduğunu kaydetti. 

"İnsan hayatı her şeyden önemli"

Kış şartlarının en yoğun geçeceği yerlerin belli olup olmadığı ve nerede daha fazla tehlike beklendiği sorusuna Yıldırım, rakımı 1600 ve üzerindeki yerlerde, Bolu, Toroslar, Doğu Anadolu'nun belirli kesimleri, Karadeniz sıra dağlarının geçişlerindeki yerleri bildiklerini ancak hiç beklenilmeyen yerde bile yoğun kış şartlarının yaşanabileceğini söyledi.

Kendileri için riskli bölgeler bilinmekle beraber tedbirleri yurdun her karış toprağında, yol olan her yerde almak için hazırlıklarını eksiksiz yapacaklarını ifade eden Yıldırım, ani sıcaklık değişiminden dolayı köprü ve viyadüklerde gizli buzlanmanın olabileceğini, bu bölgelerde özel tedbirlerin olabileceğini ancak sürücülerin de süratli uzun viyadüklere girmemeleri gerektiğini bildirdi.

Bölünmüş yolların hayat kurtardığına dikkati çeken Yıldırım, 24 bin kilometreye ulaşan bölünmüş yol ağının hizmete alındıktan sonra trafik kazalarında yol kusurunda yüzde 54'ün üzerinde azalma olduğunu vurguladı.

Yıldırım, trafiğin ve kazaların sayısının da üç kat artmasına rağmen, ölümlerde yüzde 62'nin üzerinde azalma olmasının, insan hayatına verilen önemin bir göstergesi olduğunu anlattı.

son.pngson2.png

Bu haber toplam 4797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim