• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ege bölgesi sağanak yarış ve fırtınayla boğuşuyor

Ege bölgesi sağanak yarış ve fırtınayla boğuşuyor
Ege Bölgesi'nde etkili olan fırtına ve yağışlı hava yaşamı olumsuz etkiledi. Marmaris'te dalga boyu zaman zaman 2-3 metreye çıkarken, bazı tekneler batma tehlikesi geçirdi, bazıları da birbirine çarparak zarar gördü.

Ege bölgesi sağanak yarış ve fırtınayla boğuşuyor. İzmir'de gece boyunca süren ve sabah saatlerinde etkisini artıran sağanak hayatı olumsuz etkiledi, trafik akışı güçlükle sağlandı, birçok otomobil suda mahsur kaldı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde saatteki hızı kıyıda 56, denizde 70 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Turgutlu İlçesi’nde dün geceden beri devam eden sağanak yağış nedeniyle İzmir-Ankara Karayolu yağmur sularıyla doldu. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden de kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Bornova'da Mersinli semtinde su taşkını nedeniyle sürücüler zorluk yaşarken, Motosikletli Polis Timler Amirliği'nin önünde bazı otomobiller sudan çıkamadı.

Otomobil sahiplerinden sahibi Gül Topluca, böbrek hastası eşini hastaneye götürmek isterken yükselen suda mahsur kaldıklarını belirtti. Bir saatten beri kimsenin yardıma gelmediğini belirten Topluca, "Adamın ağrısı tutsa, kapıyı açamasaydı, içinde kalsaydı, ya su daha çok yükselseydi. İlla birinin burada ölmesi mi lazım?" diyerek tepki gösterdi. Araç, vatandaşların yardımıyla mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.

Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduğa ise 13 yıldır aynı çileyi çektiklerini dile getirerek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Semt ilkokulu, özürlüler okulu ve semt pazarının su bastığını söyleyen Bayduğa, "Millet gitti aya, biz hala yaya. Şu halimize bir bakın" dedi.

Mahsur kalan otomobilini işaret eden Bayduğa, "Vatandaşın aracını kurtaramadık. Görün halimizi. Kadın işe gidecek. Ne yapalım, ne edelim, kime anlatalım derdimizi? Kimseye anlatamıyoruz. Arayanımız yok, soranımız yok. Burası İzmir'in göbeği. Atatürk Stadı burada, spor salonu burada, adliye burada" diye konuştu.

SAĞANAK PAZAR GÜNÜ ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İzmir ve ilçelerinde etkili olan yağışın, gün boyunca aralıklarla ve yer yer kuvvetli şekilde devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağışların pazar sabahı etkisini kaybedeceği ifade edildi.

MARMARİS FIRTINAYA TESLİM

Marmaris'te gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar sabah saatlerinde etkisini giderek arttırdı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kıyı kesimlerinde hızı saatte 56 kilometre olarak ölçülen rüzgar, denizde 70 kilometreyi buldu. Denizde dalga boyunun ise 2 ila 3 metre arasında değiştiği belirtildi.

Fırtına ve dalgalar ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde rıhtıma çarpan dalgalar yürüyüş yoluna taştı. Dalgalar, kıyıdaki bazı iş yerlerine kadar ulaştı.

Bazı tekneler daha korunaklı yerlere çekilirken, limanda bulunan teknelerin halatlarını sıklaştırmaya çalışan denizciler, fırtına ve dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazıları birbirine çarpan tekneler hasar gördü.

ABD BAYRAKLI TEKNE BATMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

İlçede iki gün önce etkili olan fırtınada karaya oturan ve motorunun bozulduğu öğrenilen ABD bayraklı 10 metre uzunluğundaki "Cuohatauri" isimli tekne de bu kez yat limanında batma tehlikesi geçirdi.

Halatlarının kopması nedeniyle yan dönen tekne, dalgalardan savrularak defalarca rıhtıma çarptı. Vatandaşlar teknenin batmasını önlemeye çalıştı. Teknenin yan kısımlarında çarpmaların etkisiyle hasar oluştuğu görüldü.

Fırtına Atatürk Caddesi'nin sahil kısmında bulunan bazı büfelerde de hasara yol açtı.

Bu arada, fırtınayı fırsat olarak gören bazı kişiler ise rüzgar sörfü yapmak için Marmaris Halk Plajı'na geldi. Dalgaların üzerinde sörf yapan adrenalin tutkunlarının oldukça eğlendiği görüldü. Öte yandan meteoroloji yetkilileri, Marmaris'te öğleden sonra etkili yağış beklendiğini duyurdu.

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde dün geceden beri devam eden sağanak yağış nedeniyle İzmir-Ankara Karayolu yağmur sularıyla doldu.

Turgutlu’da yağmurun şiddetini arttırmasıyla Selvilitepe Mahallesi’nde gelen yağmur suları İzmir-Ankara Karayolu’nun suyla dolmasına neden oldu. Polis, Turgutlu giriş ve çıkışlarında devriye dolaşarak trafik akışını sağlarken, yağmur nedeniyle E 96 Karayolu eski garaj önündeki AlpaslanTürkeş Meydanı’ndaki trafik kilitlendi. 

Atatürk, Çukurbahçe, Mustafa Kemal Mahalleleri’ndeki bazı evlerin ve işyerlerinin zemin katları yağmur suyuyla doldu. İtfaiye yağmur sularını boşaltmak için çalışırken polis ve fen işleri ekipleri aldığı önlemleri arttırdı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI!

İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla geneli için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.  Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kuvvetli yağışların öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.

Yağışların Manisa merkezi, Saruhanlı, Gölmarmara, Turgutlu ve Ahmetli ilçelerinde, Aydın merkezi ve Kuşadası, Didim, Germencik, İncirliova, Söke, Koçarlı ve Karpuzlu ilçeleri ile İzmir merkezi ve Buca, Bornova, Bayraklı, Kemalpaşa, Torbalı ve Selçuk ilçelerinde etkili olması bekleniyor.

Yağışların kısa süreli fırtınayla gök gürültülü sağanak şeklinde devam edeceği öngörülüyor. Sel, su baskını ve taşkın riskine karşı tedbirli olunması istendi.

yagis.jpg

yagis1.jpg

yagis2.jpg

yagis3.jpg

yagis4.jpg

yagis5.jpg

yagis6.jpg

yagis7.jpg

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 5477 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim