• BIST 9078.43
  • Altın 4056.421
  • Dolar 38.5249
  • Euro 43.7567
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 13 °C

Ürdün, İstanbul metrobüsünü istiyor

Ürdün, İstanbul metrobüsünü istiyor
Ürdün’ün başkenti Amman’ın Belediye Başkanı Akl Biltaci, İstanbul’da kullanılan metrobüs sisteminden istifade etmek istediklerini söyledi.

Biltaci, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ile Amman’da bir araya geldi. Ürdünlü İşadamları Derneği Başkanı Hamdi et-Tabba’ın da hazır bulunduğu görüşmede Biltaci, İETT’nin,İstanbul’da hayata soktuğu ve trafik sorununun çözülmesine katkıda bulunan metrobüs sisteminden övgüyle bahsetti. Biltaci, Amman Belediyesi’nin, özel bir şerit üzerinde çalışacak, hizmet kalitesi yüksek, yolcu kapasitesi fazla, hızlı ve güvenilir bir toplu taşıma sistemi geliştirmeye çalıştıklarını belirterek,İstanbul’da kullanılan metrobüs sisteminden istifade etmek istediklerini söyledi.

Kahveci de insanları toplu taşıma araçlarına yönlendirmek ve trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla Amman Belediyesi’yle bilgi ve tecrübe alışverişi ve işbirliğini güçlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 2992 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim