• BIST 9632.76
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Havataş'ta güzergah değişikliği

Havataş'ta güzergah değişikliği
İstanbul’da taşımacılık faaliyeti yapan Havataş’ın Taksim durağında ve kullandığı güzergahta otellerin isteği üzerine değişikliğe gidiliyor. Yeni yol ile vatandaşların Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı'na ulaşımları trafik nedeniyle güçleşecek.

İstanbul'da taşımacılık faaliyeti yapan Havataş'ın Taksim durağı ve kullandığı güzergah; bölgedeki otellerin isteği üzerine değiştiriliyor. Firma yetkilileri, havalimanından getirdikleri yerli ve yabancı turistleri otellere zamanında bu güzergahlardan taşıdıklarını belirterek, yapılacak yeni güzergah ile otobüslerin daha çok trafiğe maruz kalacağını bu yüzden de vatandaşların havalimanlarına ulaşımlarında gecikmeler olabileceğini belirtti.

Kamu hizmeti yaptıklarına anlatan Havataş yetkilileri, “Biz belediyeye ait bir firmayız. Günde 14 bin, yılda 4 milyona yakın insan taşıyoruz. Taşıdığımız yolcuların % 60'ı turist. Ülkemize gelen turistleri ilk olarak Havataş yetkilileri karşılaşıyor. Türkiye'nin imajını güzelliklerini misafirperverliğini göstermeye çalışıyoruz. Buna rağmen bize niye zorluk çıkarılıyor? Niye güzergahımız değiştiriliyor?” diye soruyor.

“OTELLER KAMU HİZMETİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR”

Şimdiye kadar kullanılan durak bölgesindeki otellerin maksadının durağı kaldırarak o alanı otopark haline getirmek olduğunu belirten Havataş yetkilileri, şu konulara dikkat çekiyor: “Otelcilerin maksadı, bizim otobüslerin bulunduğu yeri kendi VIP araçlarına açmak. Bizim otobüsleri konuşlandırdığımız yeri büyük bir otopark olarak kullanmak istiyorlar. Bu yüzden de belediyeye baskı yapıyorlar. Biz halk otobüsü değiliz. Bizim getirdiğimiz yolcular; Taksim'deki otellerde konaklayan yabancı turistler. Buna rağmen; otellerin engeliyle karşılaşıyoruz.”

“GÜZERGAHIMIZ OTELLERİ ENGELLEMİYOR”

Havataş'ın Taksim'deki durağının ve güzergahının otellerin faaliyetlerini engellemediğine da dikkat çeken firma yetkilileri, kullandıkları güzergahın otellerin faaliyetlerini engellemediğine vurgu yapıyor. Havataş'ın en büyük amacının yolcularını en kısa zamanda havalimanlarına ulaştırmaya çalışmak olduğunu anlatan firma yetkilileri; şu talepte bulundu: "Güzergahlarımız değiştirilirse hem yerli hem de turist yolcuların ulaşımları açısından çok büyük sıkıntı yaşnacaktır. Derdimiz yaptığımız kamu hizmetini kalitele ve seri bir şekilde vermek. Böyle önemli bir kamu hizmeti vermeye çalışırken engellemelerle karşılaşmaya bir anlam veremiyoruz. Ricamız güzergahlarımızın değiştirilmemesidir."

"YENİ GÜZERGAH ULAŞIMI ZORLAŞTIRIR"

Havataş araçlaranın kullandığı mevcüt güzergahın oteller bölgesinden 1 dakikada geçtiğini, yeni güzergahta ise trafikten dolayı otobüslerin 20-25 dakikadan daha fazla bir sürede oteller bölgesinden geçiş yapabileceğini ifade eden firma yetkilileri, bu yüzden yolcuların havalimanlarına ulaşımının olumsuz etkileneceğine dikkat çekiyor. Havataş yetkilileri, yolcuların uçak saatlerine yetişememesi durumunda faturanın kendilerine kesildiğini, bugüne kadar kendileri dışından kaynaklanan sebeplerle yolculara binlerce lira bilet ödemesi yapmak zorunda kaldıklarını da kaydediyor.

Bu haber toplam 9707 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim