• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bakan Yıldırım: Çanakkale 1915 Köprüsü 2023'e kadar hizmete girecek

Bakan Yıldırım: Çanakkale 1915 Köprüsü 2023'e kadar hizmete girecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin açıkalamalarda bulundu.

​Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesine ilişkin, "Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak" dedi. 

Yıldırım, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail'e katıldı. Açılış töreninin ardından fuar alanını gezen Yıldırım, basın mensuplarının dev altyapı projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

"Kanal İstanbul'da güzergahı birkaç ay içinde resmen ilan edeceğiz"

Kanal İstanbul'un güzergahıyla ilgili olarak da her habere itibar edilmemesi gerektiğini anlatan Yıldırım, resmi ağızlardan yapılan bir güzergah açıklaması bulunmadığını söyledi. Basında yer alan spekülatif haberlerin mağduriyetlere yol açtığını kaydeden Yıldırım şöyle konuştu:

"Kanal İstanbul'un güzergahı hiçbir zaman resmen bizim tarafımızdan açıklanmadı, şurasıdır denmedi bugüne kadar. Ancak zaman zaman medyada, kamuoyunda dedikodular oldu, mağduriyetler oluşabiliyor. Bu durum karşısında vatandaşlarımızı uyarma ihtiyacı doğdu ve geçtiğimiz haftalarda dedim ki; Kanal İstanbul'la ilgili 5 tane güzergah üzerinde çalışılıyor, halen bu güzergahlarla ilgili çalışmalar tam anlamıyla bitmiş değil. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu çalışmalar bitmiş olacak, güzergahı da resmen ilan edeceğiz. Ondan sonra da artık ilk kazmayı vurmak için harekete geçeceğiz."

"Çanakkale köprüsünü yapıp milletimizin hizmetine vermiş olacağız"

Yapımı planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü projesi için 2023 yılını işaret eden Yıldırım, köprünün Türkiye'nin tarihe saygısını simgeleyeceğini söyledi. Yıldırım, "Bu köprü 2023 senesine kadar hizmete girmiş olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2023 metre olacak. Dünyada kuleler arası açıklık olarak birinci olacak. Bir de köprünün adı Çanakkale 1915 olacak. 2023'te de vatandaşa kesintisiz geçilen bir Çanakkale köprüsü yapıp milletimizin hizmetine vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

eurasia-rail-fuari-binali-yildirim_2.jpg

eurasia-rail-fuari-binali-yildirim_1.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

 

Bu haber toplam 3757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim