• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında 'İkramiye' krizi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında 'İkramiye' krizi
3. Boğaz Köprüsü’nde son tabliye yerleştirilme töreninde, yüklenici firma yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen’den işçiler için aldığı," 3’er bin lira ikramiye, evlenmek isteyenlere düğün" sözü krize yol açtı.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay 3. Boğaz Köprüsü’nde  son tabliye yerleştirilme töreninde, yüklenici firma yönetim kurulu başkanı İbrahim Çeçen’den işçiler için aldığı," 3’er bin lira ikramiye, evlenmek isteyenlere düğün" sözü krize yol açtı.

O günkü törende işlerinden ayrılanlara da ikramiye sözü verildiğini belirten, işlerinin  bitmesine 2 ay kala ikramiye sözünde durulmadığını, 700 kişinin işten çıkarıldığını belirten 150 çalışan, bu sabah 07.00’de vardiya almayıp, şantiye girişinde beklemeye başladı. İkramiyelerini alana kadar bekleyeceklerini söyleyen işçilerin şantiye girişindeki bekleyiş sürüyor.

Yaşanan gerginlik nedeniyle jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı. İşçiler yol kenarında yeşil alanda beklemeye başladı. İşbaşı yapmayan işçiler için olay yerine TOMA getirildi. Bu arada aralarındaki seçilen temsilciler, görüşmek üzere şantiyenin yönetim binasına gitti.  Basın mensuplarına açıklama yapan işçilerden Hacı Beldağlı, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile köprü açılışına geldiği zaman birebir konuşanlardan biri de benim. Cumhurbaşkanımız, ‘Yüklenici firmaya ’bu işin adını koyalım. Herkese üçer bin lira’ demişti. Biz, köprü bitmeden işten çıkartılanlar dediğimizde ise, ’İşten çıkartılanlara hemen, işten çıkmayanlara da Ramazan’dan önce ödenecek. Sözüm söz mü, söz. Bu da senin sadakan olsun demiş’ idi. (İbrahim Çeçen’e) Verilen sözün hiçbiri yerine getirilmedi. İşten çıkan arkadaşlarımız köpek muamelesi gördü. Bir de üstelik dışarıya atmak için koruma çağırıyorlar. Sanki biz burada sadaka topluyoruz. Bize söz verilen hakkımızı istiyoruz" dedi.

Başka bir işçi ise,  "Buradaki iş bitmek üzere. Hergün yaklaşık 10 kişiye çıkış veriliyor. İşten çıkanlardan bir tanesi de benim kardeşim. Dün çıkışı verildi ama  ikramiyesi verilmiyor. İş bitmek üzere, İnsanları oyalıyorlar. Cumhurbaşkanımızın yanında İCA’nın sahibi İbrahim Çeçen, "Hepinize eşit şekilde. üçer bin lira ikramiye vereceğiz, dedi." şeklinde konuştu.

AYLIK 68 TL ÖDERİZ DENİYOR

Diğer bazı işçiler de  "Şimdi yetkililer, 3 bin TL’yi toplam çalışma süresi 36’ya böleriz. Aylık 83 TL tutar. Çalışılan aylara göre ödeme yaparız, diyorlar. Burada yaklaşık 1.500 kişi çalışıyor. Söz verildiğinden beri 700 kişiye çıkış verildi. Çıkan 700 kişiden hiç kimseye 3 bin TL para ödenmedi" dediler.

Kaynak: Hürriyet

Bu haber toplam 4432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim