• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

'Sigortada yüksek prime karşı küçük hasarları üstlenin'

'Sigortada yüksek prime karşı küçük hasarları üstlenin'
TÜSODER Sigorta Komisyonu Başkanı Çağatay, "Küçük hasarlı kazalarda üstlenilen onarım giderleri, sigortanın yenilenmesinde hasarsızlık indirimi sağlayacağı gibi prim artışını da önleyecektir." dedi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, küçük hasarlı kazalarda dosya açtırmadan üstlenilen onarım giderlerinin, sonraki dönemde sigortanın yenilenmesi esnasında hasarsızlık indirimi sağlayacağı gibi prim artışını da önleyeceğini belirtti.

Çağatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç sahibi çok sayıda vatandaşın yüksek prim artışları nedeniyle mağduriyet yaşadığını, tepkiler üzerine yetkililerin bazı olumlu düzenlemelere gittiğini kaydederek, böylece sigorta primlerinin kademeli olarak düşmesi yönünde bir beklenti oluştuğunu dile getirdi.

"Primlerin azalmasında sürücülere de görev düşüyor"

Primlerin azalması konusunda sigorta şirketlerinin yanı sıra araç sahibi ve sürücülere de görev düştüğünü vurgulayan Çağatay, şunları kaydetti:

"Sigortalı sürücülere bazı küçük hasarları kendilerinin üstlenmelerini öneriyoruz. Küçük hasarlı kazalarda dosya açtırmadan üstlenilen onarım giderleri, sonraki dönemde sigortanın yenilenmesi esnasında hasarsızlık indirimi sağlayacağı gibi prim artışını da önleyebilir. Tüketiciler trafik sigorta poliçeleri sona ermeden değişik şirketlerden fiyat teklifi almalıdır. Sigorta şirketleri bir anda yüzde 100-200 prim artışına gitmek yerine zarar grafiğine bakıp bu artışları kademeli olarak yıllara yayarak piyasaya yansıtmalıdır. Yine ortak bir havuz yaparak, belli muafiyetler ve limitlerle de olsa riskli buldukları sektörleri güvence altına almaları gerekmektedir."

Bu haber toplam 9286 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim