• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Çanakkale Boğazı, ‘1915’ ile geçilecek

Çanakkale Boğazı, ‘1915’ ile geçilecek
Osmangazi’nin ardından sıra Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprüye geldi. Köprünün güzergahı ise Gelibolu İlçesi’nin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Lapseki İlçesi’nin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkii olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Osmangazi Köprüsü’nün açılışında, “Sırada Çanakkale 1915 Köprüsü var” yönündeki sözlerinin ardından söz konusu köprü merak konusu oldu.

Osmangazi Köprüsü ile İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin trafik sıkışıklığını azaltacak Marmara Otoyol Ringi’nin ilk ayağı tamamlanmış oldu. Ringi birleştirecek olan yatırım da Çanakkale Köprüsü olacak. Marmara Otoyol Ringi, Osmangazi Köprüsü’nün yer aldığı İstanbulİzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek.

Ring projesi, Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprüyle tamamlanacak.

AĞIR TRAFİĞE RİNG ÇÖZÜMÜ

Türkiye’nin yük ve yolcu taşımacılığında en yoğun ana karayolu koridoru, Marmara Bölgesi ve İstanbul’da yer alıyor. Bölge, bu nedenle ciddi trafik sıkışıklığı yaşıyor. Projeyle, güneye ve Ege’ye inecek araçlar İstanbul’a girmeden Çanakkale üzerinden taşınabilecek. Böylece zaman, taşıt işletme giderleri ile trafik kazası maliyetleri de azaltılacak. Ulaştırma Bakanlığı, projenin yıllık faydasının 2.5 milyon TL olacağını hesaplıyor.

MARMARA RİNGİ’NİN KİLİT NOKTASI

Marmara Otoyol Ringi’nin iki ayağı İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarının yapımı sürüyor. Projenin üçüncü ayağı Kınalı- TekirdağÇanakkale- Balıkesir Otoyolu olacak. 352 kilometre uzunluğundaki yol, Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü de kapsayacak. Projenin yap-işletdevret modeli ile yapılabilmesi için Yüksek Planlama Kurulu onayı bekleniyor.

EN UZUN ASMA KÖPRÜ

Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Boğazı’nı 2 bin 23 metre orta açıklıkla geçecek. Proje, toplam uzunluğu 3 bin 623 metre olan asma köprü şeklinde planlandı. Çanakkale Köprüsü, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Köprü ayakları arasındaki mesafe 2 bin 23 metre olacak. Köprü üzerinde 2x3 taşıt şeridi bulunacak. Köprünün Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023 yılında açılması planlanıyor.

İŞTE O GÜZERGÂH

Çanakkale Köprüsü için ilk olarak Sarıçay- Kilitbahir güzergâhı belirlenmişti. Bu bölge tarihi Gelibolu Yarımadası’na zarar vereceği endişesiyle değiştirildi. Gelibolu İlçesi’nin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Lapseki İlçesi’nin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkii belirlendi.

Bu haber toplam 4028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim