• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

'Körfezin gerdanlığından' geçişe PTT imzası

'Körfezin gerdanlığından' geçişe PTT imzası
PTT AŞ Genel Müdürü Bozgeyik, İzmit Körfezi'nin ''gerdanlığı'' olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nde de HGS gişelerinin, bütün otoyollarda olduğu gibi PTT AŞ tarafından kurulduğunu belirtti.

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, yaptığı açıklamada, son yıllarda gelişen ve değişen bir kurum olarak posta, bankacılık, kargo ve lojistik alanlarında hizmet verdiklerini söyledi. Bozgeyik, şirket olarak ücretli geçi̇ş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi̇, vatandaşların en kısa sürede ve ucuza hizmet alabilmesi̇ amacıyla 17 Eylül 2012'de HGS'yi hayata geçirdiklerini anımsattı.

Sistemin, engelsiz geçiş sağladığını, geçiş anında otomatik ücret tahsilatı yapıldığını, böylece trafik akışında süreklilik sağlanıp, kuyrukların engellendiğini dile getiren Bozgeyik, HGS etiketlerinin uzun kullanım ömrünün de diğer bir avantaj olduğunu belirtti.

Bozgeyik, otoyola girişine müsaade edilen motosiklet, kamyon, tır, otomobil gibi her sınıftan aracın HGS‘ye abone olabildiğini ifade ederek, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen projeler kapsamında, akıllı ulaşım sistemlerinin otoyollarda ve şehir içi ulaşımda da yaygınlaştırılmasına devam edileceğini söyledi.

Aktif HGS abone sayısının 9 milyonu aştığına işaret eden Bozgeyik, 179 HGS giriş, 209 HGS çıkış gişesinin vatandaşlara hizmet ettiğini bildirdi.

"Osmangazi Köprüsü'nün ücretlerini de PTT toplayacak"

Bozgeyik, İzmit Körfezi'nin ''gerdanlığı'' olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü'nde de HGS gişelerinin bütün otoyollarda olduğu gibi PTT AŞ tarafından kurulduğunu, proje kapsamında Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ ve PTT AŞ arasında 7 Mart'ta, otoyolun trafiğe açılan kısmında 49 HGS gişesinin kurulumu ve bakımı için sözleşme imzalandığını belirtti.

Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ ile PTT AŞ arasında 14 Nisan'da imzalanan bankacılık sözleşmesiyle de para toplama yetkisinin PTT'ye verildiğini dile getiren Bozgeyik, "Projenin ilk etabında otoyol kesimi üzerinde Altınova–Gemlik arası kısım 21 Nisan'da hizmete alınarak, ücret toplanmaya başlandı. Dünyanın 4. büyük asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Geçiş ücreti 89 lira olarak belirlenen köprüden geçiş ücretini toplayacak olan kuruluşumuz, toplanan paraları belirlenen sürelerde Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ'ye aktaracak." dedi.

Bu haber toplam 5943 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim