• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Kocaeli'de ulaşıma zam

Kocaeli'de ulaşıma zam
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)’nin ağustos ayı toplantısında ulaşıma zam yapılmamasına karar verildi.

​Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME)’nin Ağustos ayı toplantısıbugün Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol başkanlığında yapıldı. Ulaşıma zam taleplerinin de yer aldığı 49 maddelik gündemin görüşüldüğü toplantıda, Kocaeli Otobüs ve Minibüs Esnaf Odası, Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası, Taksici esnafının akaryakıt başta olmak üzere ulaşım maliyetlerinde artışlar nedeniyle zam talepleri karara bağlandı.

Yüzde 9-12 oranında zam

Kocaeli Otobüs ve Minibüs Esnaf Odası ilimizdeki toplu taşıma ücretlerine yüzde 10-15 oranında zam talep etmişti. Üniversitenin yüzde 9-14 arasındaki öngörüsünün de değerlendirildiği toplantıda İzmit’te şehirci minibüslerine Üniversite tarafından hazırlanan rapor dikkate alınarak zam yapıldı. 24 aydır zam yapılmayan İzmit şehir içinde yüzde 9 civarında artış yapıldı. 2.10 TL olan tam bilet ücreti 2.30 TL olurken, 1.35 TL olan öğrenci bileti 1.5 TL’ye, indirimli biletlerde 1.65 TL’den 1.80 TL’ye çıkarıldı. Gebze’de de şehiriçi toplu taşıma ücretlerine aynı oranda zam yapıldı. İlçelerde de ulaşıma yüzde 9-12 oranında zam kararı çıktı. Deniz Ulaşımda bütün hatlarda tek tarife de 2.5 TL’den 2.75 TL’ye çıkarıldı.

Taksi ücretlerine de zam

Taksicilerin taleplerinin de görüşüldüğü UKOME toplantısında zam kararı çıktı. Taksimetrenin 2.70 TL olan açılış ücreti 3 TL’ye, 2.72 TL olan kilometre ücreti de 3 TL oldu. Taksi ücret tarifesi en son 39 ay önce belirlenmişti.

Anka AVM yetkilisinin kapalı ve açık otoparklar ve Belde A.Ş’nin parkomatlı otopark ücret tarifelerinin yeniden düzenlenmesi teklifleri de UKOME’de görüşüldü. Açık ve kapalı otoparklara yüzde 10 zam yapılırken, Belde A.Ş’nin işlettiği cadde üzerindeki parkomatlara zam yapılmadı.

İzmit Çekici ve Kurtarıcı İşletmesi sahibi Özkar Dönge’nin ve diğer firmaların personel maaşlarının ve trafik sigorta giderlerinin artmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde trafikten men edilen araçlar ile kazaya karışan araçların çekme ve kurtarma işlemleri, araçların çekilmesi ile bunların otopark ücretlerine zam yapılması teklifiyle ilgili komisyon raporu da görüşüldü, yüzde 5 oranında zam yapıldı.

Okul servislerine zam

Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası’nın yüzde 20 oranındaki zam talebini görüşen UKOME’de 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi için öğrenci servis taşıma ücretlerine yüzde 5 zam yapıldı. En kısa mesafe ücreti 118 TL’den 125 TL’ye çıkarıldı. Servis araçlarına 39 aydır zam yapılmamıştı.

Bu taleplere ret!

Asil Tanrıverdi Yıldıray Turizm Şirketinin THY Sabiha Gökçen Havalimanına geliş-gidiş yapan Adapazarı, Bursa ve Kocaeli illerindeki yolcuların taşınması için firmaya ait 27 kişilik servis araçlarının D-100 karayolunu kullanabilmeleri, Akmis Havaalanı Servis Taşımacılığı şirketi yetkilisi Ruhi Karaalp’in Kocaeli firması olarak Kocaeli-İstanbul arasında havaalanı yolcusunu taşımak için terminalden kalkarak D-100 karayolu üzerinde Körfez gişeleri arasında karşılıklı seferlerle ve uygun görülen duraklardan yolculara hizmet verme talepleri kabul edilmedi.

Ağır vasıtaların giriş-çıkışı yasak

D-100 karayolunun Derince Limanı trafik ışıkları ile Yeni Gölcük Yolu Köprülü kavşağı (Yahya Kaptan kavşağı) arasında kamyon, tır ve ağır tonajlı araçlara girişi 07.00-22.00 saatleri arasında giriş çıkışı yasaklandı. UKOME’nin aldığı ve uygulanmaya başlanmasından sonra D-100 karayolunda trafik açısından önemli bir rahatlama sağlanması bekleniyor.

Santral kavşağından Doğu Kışla’ya park yasağı

Belde A.Ş’nin, İzmit Kadıköy Mahallesi Bağdat Caddesi üzerine araçların park etmesini engellemek amacıyla park yasağı kararı alınması talebi görüşüldü. Caddenin Santral kavşağından Doğu Kışla’ya kadar olan bölümünde araçlara park yasağı getirildi. Sadece, sağ tarafta kısa süreli parklanmalara izin verilecek. UKOME toplantısında, ilimizin güney yakasında oturan vatandaşların kuzey yakasına erişimlerinin sağlanması için Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, Ereğli, Karamürsel, Kaytazdere, Altınova, Osmangazi Köprüsü, Gebze Yenimahalle kent önü arasında Ulaşım Park A.Ş’ye ait otobüslerin hizmet vereceği hat tahsisi kararı alındı.

Bu haber toplam 3545 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim