• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Çanakkale’de dönüş yoğunluğu

Çanakkale’de dönüş yoğunluğu
Çanakkale’de, bayramın 2’inci günü başlayan feribot yoğunluğu, bugün de sürdü. Düne göre daha sakin olmasına rağmen feribot sırasında tatilcilerin araçlarının oluşturduğu kuyruk, Demircioğlu Caddesi’ni yine kilitledi.

Pazartesi günü okulların açılacak olması nedeniyle yaz tatiline noktayı koyup İstanbul ve Trakya bölgesindeki illerde bulunan evlerine gitmek için dönüşe geçen tatilciler, Çanakkale Feribot İskelesi’nde yoğunluğa neden oldu. Kurban Bayramı’nın 2’nci gününden itibaren Çanakkale merkezinden Eceabat İlçesi ve Kilitbahir Köyü’ne geçmek için feribot sırasına giren tatilciler, zaman zaman saatlerce kendilerine sıra gelmesini bekliyor. Uzun araç kuyrukları, bazen şehiriçi trafiğinin kilitlenmesine yol açtı. Çanakkaleliler de bu olumsuzluktan etkilendi. Özellikle kentin en işlek caddesi olan Demircioğlu’na çıkan ara sokaklar, şehiriçi trafiğe kapatıldığı için kent sakinleri, trafikte araçlarıyla seyretmekte zorlanıyor. Hatta, yanlışlıkla Demircioğlu Caddesi’ndeki feribot sırasına giren Çanakkaleliler, buradan çıkabilmek için dakikalarca araçların hareket etmesini beklemek zorunda kaldı.

Yoğunluğun en fazla görüldüğü dün, kentte 3 kilometreye ulaşan feribot kuyruğu oluştu. Düne göre bu sabah saatleri Çanakkale’de daha sakin geçti. Ancak, feribot iskelesindeki araç sırası Demircioğlu Caddesi’ne kadar uzadı. Gün içinde düne benzer görüntülerin ortaya çıkması bekleniyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nün trafik ekipleri ise, feribot sırası ve şehiriçi trafik akışını sağlayabilmek için büyük çaba harcıyor.

Çanakkale Boğazı’nda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması bayram boyunca olduğu gibi yine Çanakkale-Eceabat arasında 3, Çanakkale-Kilitbahir arasında 4 ve Lapseki-Gelibolu arasında 5 feribot ile saatsiz olarak seferlerini sürdürüyor. Çardak’tan da Gelibolu’ya özel şirkete ait feribotlar sefer yapıyor.

Bu haber toplam 5282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim