• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ordu Çevre Yolu yıl sonunda açılıyor

Ordu Çevre Yolu yıl sonunda açılıyor
Ordu Valisi Balkanlıoğlu, "Aksilik olmadığı takdirde Ordu Çevre Yolu'nun birinci etabı yıl sonunda açılacak" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Ordu Çevre Yolu Projesi'nde sona gelindiğini belirterek, "Bu yol şu anda yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Aksilik olmadığı takdirde Ordu Çevre Yolu'nun birinci etabı yıl sonunda açılacak." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Ordu Çevre Yolu'nun kent adına son derece önem arz ettiğini belirterek, yolun tamamlanmasıyla Ordu'nun trafik sorunuyla gündeme gelmeyeceğini, transit geçiş yapan araçların rahatlıkla yoluna devam edeceğini söyledi.

Şu ana kadar transit geçiş yapmak isteyen araçların Ordu'da zaman zaman saatlerce beklemek zorunda kaldığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, özellikle bayram öncesi ve sonraları Ordu'dan geçişlerin sürücülerin epey zamanını aldığını, artık bundan sonra böyle bir sorunla karşılaşılmayacağını dile getirdi.

Balkanlıoğlu, Ordu'daki yerel trafik ve 20'ye yakın trafik lambası olması nedeniyle kentten geçen araçların Altınordu ilçesinde saplanıp kaldığına işaret ederek, "Devletimizden Allah razı olsun. Ordu'daki bu sorunu görerek Ordu Çevre Yolu'nu hayata geçiriyor. Bu yol şu anda yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Aksilik olmadığı takdirde Ordu Çevre Yolu'nun birinci etabı yıl sonunda açılacak." diye konuştu.

Ordu Çevre Yolu Projesi'nin çok maliyetli bir yol olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, "Yolun yapımı için şu ana kadar 634 milyon lira harcanmış durumda. Bundan sonra 106 milyon lira daha harcanacak ancak tam anlamıyla bittiğinde Ordu Çevre Yolu'nun yaklaşık 1 milyar liraya mal olması bekleniyor. Her şeyden önce bu yol hizmete açıldığında Ordu'nun trafik sorununa neşter vuracak." ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 3742 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim