• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

İstanbul'un en trafiksiz yolu

İstanbul'un en trafiksiz yolu
İstanbul'un bayram haritasını çıkaran Yandex Navigasyon'a göre, kentte yola çıkmak için en trafiksiz yol Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu.

Yandex Navigasyon, 10 günlük tatil öncesi İstanbul'un bayram trafiği haritasını çıkardı.

İstanbulluların 25 Ağustos Cuma günü tatil beldeleri ya da memleketlerine doğru yola çıkmaları beklenirken yapılan araştırmaya göre kentin her iki yakasında ideal yola çıkış saatleri sabah 10.00'dan önce veya akşam 21.00'den sonra olarak belirlendi.

Anadolu Yakası'nda İstanbul çıkışı yönünde E5'te Uzunçayır-Maltape-Pendik arasında, TEM'de ise Sultanbeyli-Kurtköy arasında sürücüleri yoğun bir trafik bekleyecek. Avrupa Yakası'nda Anadolu Yakası istikametindeyse Mahmutbey Gişeler ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantı yolunda büyük ölçüde trafik sıkıntısının yaşanması öngörülüyor.

Yapılan çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yandex Harita Servisleri Müdürü Onur Karahayıt şunları söyledi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki yol çalışmalarına rağmen, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle doğan alternatif yollar sayesinde trafiğin iyileştiğini gözlemledik. Köprü üzerinde yol çalışmasından kaynaklanan şerit daraltma uygulamasının da 22 Ağustos'ta sonlanmasıyla bu bayramda daha rahat bir trafik bekliyoruz. Öte yandan kamyon trafiğinin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yönlendirilmesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü de oldukça rahatlattı. Burada 2016'da 2 saat olan bayram trafiği 2017'de yarım saate kadar indi. İstanbul'dan Anadolu yönünde yola çıkmak için en uygun ve trafiksiz alternatifin Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu rota tüm köprü trafiğinin yanı sıra Ataşehir sonrasındaki TEM trafiğini de atlatmanızı sağlıyor."

Bu haber toplam 4550 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim