• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Sınır kapılarında dönüş yoğunluğu

Sınır kapılarında dönüş yoğunluğu
Yurt dışında yaşayan Türklerin dönüşleri sebebiyle, Kapıkule'de 7, İpsala'da 6, Pazarkule'de 4 ve Hamzabeyli'de 2 kilometrelik araç kuyrukları oluştu.

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında, yurt dışında yaşayan ve memleketlerinde geçirdikleri izin sürelerinin sona ermesi üzerine dönüşe geçen Türklerin oluşturduğu yoğun trafik devam ediyor.
Araç kuyrukları Kapıkule'de 7, İpsala'da 6, Pazarkule'de 4 ve Hamzabeyli'de 2 kilometreye kadar ulaştı.

Bazı vatandaşlar araçlarından çıkarak yol kenarında vakit geçirirken, bazı sürücüler ise araçlarının içinde sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Polis ekipleri, araç kuyruklarının oluştuğu sınır kapılarında geçişlerin düzenli sağlanması amacıyla önlem alıyor.

Belçika'ya dönen Mustafa Kürükçü, yaptığı açıklamada, Türkiye'de tatilin güzel geçtiğini söyledi. Dönüş yolculuğunun kendilerini yorduğunu dile getiren Kürükçü, yetkililerin kuyruk sorununa çözüm bulmasını istedi.

Almanya'ya dönen Yıldız Kahraman, yaklaşık 14 saattir uykusuz şekilde kuyrukta beklediğini söyledi.

Sıcak havada araç içerisinde beklemenin yorucu olduğunu ifade eden Kahraman, "Güzel bir tatil geçirdik. Dönüş yolunda bu kadar uzun kuyruk beklemiyordum. Böylesi uzun bir kuyruğu daha önce hiç yaşamadım. Umarım en kısa sürede çıkış yaparız." dedi.

Bayram tatili yoğunluğu artırdı

Recep Süloğlu, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Bursa'dan akrabalarını ziyaret etmek için Bulgaristan'a gideceğini söyledi. Tatili Bulgaristan'da geçireceğini aktaran Süloğlu, "Kapıkule yoğun olduğu için İpsala Sınır Kapısı'nı tercih ettik. Yunanistan üzerinden Bulgaristan'a gidecektim ama burası da kalabalık. Yaklaşık 3 saattir kuyrukta bekliyoruz." diye konuştu.
Almanya'ya dönen Ali Üçok da yaklaşık 4 saattir İpsala Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmak için beklediğini aktardı. Üçok, bayram tatili ve yurt dışında yaşayan Türklerin dönüş yolculuğunun sınır kapılarında yoğunluğu artırdığını kaydetti.

Bu haber toplam 7257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim