• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Uber, Londra lisansını kaybetti

Uber, Londra lisansını kaybetti
Telefon uygulamasıyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber’in, Londra'da lisansı yenilenmedi. Uber'den yapılan açıklamada, "Karar Londra’nın herkese açık olduğunu, ama inovatif şirketlere açık olmadığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Londra’nın toplu taşıma ve ulaşım operasyonlarından sorumlu Transport for London, telefon uygulamasıyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber’in lisansının kurumsal sorumluluk eksikliği ve müşterilerin güvenliğine ilişkin endişeler nedeniyle yenilenmemesine karar verildiğini duyurdu.

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra’nın toplu taşıma ve ulaşım birimi (TfL) telefon uygulamasıyla alternatif taksi hizmeti sunan Uber’in hizmet lisansının yenilenmeyeceğini açıkladı.

Londra’nın toplu taşıma ve ulaşım operasyonlarından sorumlu Transport for London, kararın nedeninin kurumsal sorumluluk eksikliği ve müşterilerin güvenliğine ilişkin endişeler olduğunu belirtti.

Londra’da “siyah taksi” olarak bilinen geleneksel taksilere alternatif oluşturan Uber, hizmet lisansının yenilenmemesine ilişkin kararı 21 gün içerisinde temyize götürme hakkına sahip.

"Londra herkese açık, inovatif şirketlere değil"

Uber araçları bu süre zarfında başkent Londra’da hizmet vermeye devam edebilecek.

Uber’den yapılan açıklamada verilen kararın doğru olmadığı savunularak, “Karar Londra’nın herkese açık olduğunu, ama inovatif şirketlere açık olmadığını gösteriyor.” ifadesine yer verildi.

Karara ilişkin olarak toplu taşıma ve ulaşım operasyonlarından sorumlu TfL Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Londra Belediye Başkanı Sadık Han, “Kararı tamamen destekliyorum. Eğer Londralıların güvenliğine ilişkin endişe oluşturan bir durum varsa, lisansın yenilenmesi hata olurdu.” dedi.

Bu haber toplam 4614 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim