• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

TÜVTÜRK Sempozyumu'nda araç muayenesinin önemi anlatıldı

TÜVTÜRK Sempozyumu'nda araç muayenesinin önemi anlatıldı
TÜVTÜRK sempozyumda, katılımcılara çeşitli simülasyonlarla trafik güvenliği konusunda bilgiler aktardı.

Türkiye'de trafik güvenliği ile ilgili gerçekleştirilen en büyük etkinlik olan Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nin 8'incisi, Başbakan Binali Yıldırım, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un konuşmalarıyla başladı.

Trafik alanında hizmet veren firma, kurum, kuruluşların tecrübelerini karşılıklı olarak paylaşılması amacıyla düzenlenen 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi 16-18 Kasım tarihleri arasında Ankara ATO Congresium Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un da katıldığı sempozyumda üretici, uygulayıcı ve bilim insanlarının çalışmaları ve tecrübeleri karşılıklı olarak paylaşıldı.

Türkiye'de araç muayene hizmeti vermeye yetkili tek kurum olan TÜVTÜRK'ün karayolu trafik güvenliği konusunda yaptığı çalışmaları ziyaretçilerle paylaştı. Sempozyumda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve TÜVTÜRK'ün desteğiyle hayata geçirilen Trafikte Sorumluluk Hareketi'nin standı büyük ilgi gördü.

Trafikte Sorumluluk Hareketi standında, trafik güvenliğiyle ilgili bilgiler verildi. Çevresinde 360 derece dönerek, araçların takla atmasını canlandıran emniyet kemeri simülasyonu ile ziyaretçiler, emniyet kemeri kullanmamaları halinde yaşayabilecekleri üzücü sonuçlar hakkında bilgi sahibi de oldu. Ayrıca alkollü araç kullanımının tehlikelerine dikkat çeken "alkol gözlüğü" simülasyonu da stantta yer aldı. Katılımcılara yönelik çeşitli yarışmalar düzenlendi, kendilerine yönlendirilen trafik güvenliği hakkındaki soruların cevaplarını bulmaya çalıştı. Can Dostları Hareketi ve İyi Dersler Şoför Amca kapsamında gerçekleştirilen projeler katılımcılara tanıtıldı.

Bu haber toplam 5597 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim