• BIST 9558.03
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Kasımpaşa - Hasköy Tüneli hizmete açıldı

Kasımpaşa - Hasköy Tüneli hizmete açıldı
Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımı ile hizmete açıldı.

Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katılımı ile hizmete açıldı.

Tünel arasında yapılan tünel, bin 316 metre ve bin 234 metre olmak üzere toplam 2 bin 550 metreye sahip çift tüplü bir tünel olma özelliği taşıyor. Kasımpaşa Tüneli, 3 bin 817 metre bağlantı yolu ve 140 metrelik aç-kapa tünel ile beraber toplamda 6 bin 507 metreyi buluyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, tünelin İstanbullulara hayırlı, uğurlu olmasını diledi. 

İstanbul'u geceyi gündüze katarak ihya etmeyi sürdürdüklerini ifade eden Yıldırım, "Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, diğer yandan çeşitli bakanlıklarımız, Hükümetimiz olmak üzere günden güne İstanbul'un bir dünya markası şehir olması için yeni eserler inşa ediyor, İstanbul'un eşsiz tarihini gün ışığına çıkartıyoruz. Bugün İstanbul'a olan hizmet sevdamızın ortaya koyduğu eserlerden birini, bu tünellerin açılışını gerçekleştiriyoruz." dedi.

Tünelin hizmete girmesiyle Şişhane'den, İplikçi'den gelen trafiğin, doğrudan bu tüneller vasıtasıyla Birinci Çevre Yolu ve İkinci Çevre Yolu'na katılacağını kaydeden Yıldırım, "Bugün günlük 4 bin olan miktarı 10 kat artacak ve İstanbul'un bu bölgedeki trafiğine önemli bir rahatlama sağlayacaktır." diye konuştu.

'Milletimize hizmet aşkıyla çalışıyoruz'

'Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir' diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; '"Sürekli eserler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yorulmak nedir bilmeden aziz milletimize hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Daha geçen ay sizin katılımınızla beraber Üsküdar-Ümraniye Metrosu'nun açılışını yaptık. Esasında bu metro ilk defa sürücüsüz bir metro, en son teknolojiyle gerçekleştirilen bir hizmet. Bugün İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 260 kilometreyi buldu. Bunların bir çoğu da son 15 yılda yapıldı. 2023'te inşallah güzel İstanbulumuza bin kilometrenin üzerinde raylı sistem, metro kazandırmış olacağız. Sadece metro, yol, tünel değil dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul'da yapıyoruz. İnşallah bu havalimanının ilk bölümünün açılışını da bu yıl sonu gerçekleştireceğiz. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasitesine sahip dünyanın en büyük havalimanı olacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 7 tepeli İstanbul'a 7 büyük eseri kazandırdıklarını aktaran Yıldırım, "Bunlar Marmaray; denizin altından trenleri geçirdik. Avrasya Tüneli; yine denizin altından arabaları geçirdik. Ecdadımız Fatih, gemileri karadan yürüttü onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları arabaları ve trenleri denizin altından geçirdi. Bu millete yakışan da budur. Bununla kalmadık, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de Boğaz'ın yeni incisi olarak İstanbul'a kazandırdık. Bitmedi, İstanbul-Ankara hızlı trenini tamamladık, Osmangazi Köprüsü'yle İzmit Körfezini bir kaç dakikada geçilir hale getirdik. İstanbul'u İzmir'e üç saatte bağlayacak otoyolu tamamlıyoruz ve nihayet İstanbul'un çılgın projesi, Kanal İstanbul'a da bu yıl içinde başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan Binali Yıldırım'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a ve projenin yüklenici firmalarına hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

'Yeni ulaşım alternatifleri oluşturuyoruz'

Kasımpaşa- Hasköy Tüneli’nin İstanbul için çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan; “Kasımpaşa - Hasköy Tüneli 16 tünel projesinin en önemli etaplarından biri. İstanbul’da yaşayanlar tünellerin trafikte ne kadar kolaylık sağladığını bilirler. Hizmete giren ve inşası süren projelerin yanında yeni ulaşım alternatifleri oluşturuyoruz. Hedefimiz 2020’ye girerken tünellerde 68 km, metroda 355 km’ye ulaşmaktır’ dedi.

Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; ’Kanal İstanbul Projesi ihalesinin bu yıl yapılmasını planlıyoruz.1915 Çanakkle Köprüsü’nü ise 2013 yılında bitirmeyi hedefliyoruz’ dedi.

Trafik yoğunluğunu azaltacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği ve kamulaştırma işleri yine İBB tarafından yapılan proje ile bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılması amaçlandı.

6 bin 507 metreyi buluyor

Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan bin 316 metre ve bin 234 metre olmak üzere toplam 2 bin 550 m'lik çift tüplü Beyoğlu – Kasımpaşa Tüneli, 3 bin 817 metre bağlantı yolu ve 140 m'lik aç-kapa tünel ile beraber toplamda 6 bin 507 metreyi buluyor.

tünel1-001.jpgtünel2.jpgtünel3-001.jpgtünel4-001.jpg

Bu haber toplam 7379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim