• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Kruvaziyer gemileri bu yıl İzmir Limanı’na uğramayacak

Kruvaziyer gemileri bu yıl İzmir Limanı’na uğramayacak
Kruvaziyer gemiler bu yıl İzmir Alsancak Limanına uğramayacak. Bu nedenle de İzmir Alsancak Limanı 2016 sezonunu açamadı.

Türkiye’de turizm sezonu başlarında İstanbul Sultanahmet ve Taksim patlamaları turizme kan kaybettirdi. İzmir’de bomba patlamamasına rağmen Türkiye’yi destinasyonlarından çıkaran firmalar nedeniyle İzmir Alsancak Limanı 2016 sezonunu açamadı. Sadece Celestial firması Nefeli isimli gemisi ile İzmir Limanına gelecek.

Bunun dışında İzmir çıkışlı ve uğraklı olan diğer lokasyonlar ve turlar tamamen iptal oldu. Armatörler İzmir Limanını gözden çıkardı. Hal böyle olunca kentlinin alışık olduğu manzaralar bu yıl görülemeyecek.  Esnaf da İzmir Alsancak Limanı’nda da görmeye alışık olduğu ne tur otobüslerini, ne taksileri ne de turizm firmalarını görememekte.

Alsancak’ta elinde harita ile gezen ve Kemeraltı’nda lokum almaya uğrayan turistleri de bu yıl ne yazık ki olmayacak.

İZMİR DENİZ TURİZMİNDE SINIFTA KALDI

İzmir Ticaret Odası’nın 13 yıl önce başlattığı ayakbastı parası teşvik uygulaması ile kruvaziyer turizmle tanışan İzmir, bu yıl yaz sezonunu buruk geçirecek. 5 gemi ve 3 bin yolcu ile kruvaziyer yolculuğuna çıkan İzmir bu yıl ne yazık ki sıfır çekecek. Çünkü, İzmir Alsancak Limanı 2016 sezonunu açamadı. Tabii ki bu durum geçen yıllarda yaşanan durgunluğun terörle birleşmesi ile oluşan büyük ve köklü bir kayıp. İzmir Limanı 2012 yılında yaşadığı pik nokta olan yaklaşık 280 sefer ve 550 bin yolcu rakamını tutturamadı. Dünyanın ve ortadoğu coğrafyasında yaşanan gerginlikler ile yolcu sayısı gün be gün geriledi. 2013 yılında 191 sefer ve 450 bin yolcuya gerileyen limanda, 2014 yılında 137 sefere 335 bin yolcuya ve geçen yıl da 116 sefer ile 227 bin yolcuya geriledi.

Bu yıl bu kan kaybını nasıl toparlayacaklarını ve rotalarda  yer almadığı için İzmir esnafı kan ağlıyor.  Son zamanlarda azalan turistler ile geçtiğimiz yıllarda sıkıntıya giren esnaf 2016 yılından umudunu kesmiş durumda. İzmir Alsancak Limanı 2016 sezonunu açamadı. Bu nedenle de İzmir kentindeki turistlerden geçimini sağlayan esnaf, az olan turların da  Çeşme, Kuşadası ve Alanya’ya kaydırılması nedeniyle yaşadıkları kayba son verilmesini istiyor. Acilen İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve Sivil Toplum Kuruluşların bu olaya el atmaları çağrısında bulundu. Bu kentin sahipsiz kalmadığını duymak istediklerini söylüyorlar.

Bu haber toplam 3447 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim