• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Atlasjet rötar için yedekte uçak tutuyor

Atlasjet rötar için yedekte uçak tutuyor
Atlasjet Havayolları, Atatürk Havalimanı'nda 'yedek beklettiği uçak' sayesinde rötarları sonlandırıp seferleri tam zamanında gerçekleştirmeye başladı.

Atlasjet rötara karşı yedekte uçak tutuyor

Atlasjet Havayolları, Atatürk Havalimanı'nda 'yedek beklettiği uçak' sayesinde rötarları sonlandırıp seferleri tam zamanında gerçekleştirmeye başladı.

Gazetecilerle bir araya gelen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, şirket çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı'nda rötar konusunda en az gecikmeyle kalkan şirket olduklarını anlatan Ersoy, yolcuları gecikmeler nedeniyle mağdur etmemek amacıyla her zaman stand-by'da (hazırolda) bir uçak bulundurduklarını söyledi. Ersoy, arızalanan uçakları bakıma aldıklarına ve yedek bekleyen uçağı sefere verdiklerine dikkat çekerek, "O uçağın stand-by'da bekleme maliyeti yıllık yaklaşık 3,5-4 milyon dolar. Yolcusunu en çok seven havayolu şirketi sloganının arkasında durmak için bu meblağları ödemek zorundayız." dedi.

 
Murat Ersoy, filoyu genişletmek amacıyla 15 uçaklık sipariş vereceklerini ifade ederek, uçak alımıyla ilgili görüştükleri Airbus'ın, 2018'den önce sipariş alamayacağını öğrendiklerini bildirdi. 7 yıl beklemelerinin imkansız olduğunu dile getiren Ersoy, "Uçak alımı için Airbus ve Kanadalı Bombardier şirketiyle görüştük. Airbus'ın sipariş konusunda bekletme durumu olması nedeniyle Kanadalı Bombardier'e çok daha yakınız." şeklinde konuştu. Ersoy, gazetecilerle sohbetinde 'havada facia son anda önlendi' şeklinde yapılan haberlere sitem etti. Havacılığın kamuoyuna anlatılmasında basın mensuplarının çok büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Ersoy, "Küçük arızaların dahi 'uçak neredeyse düşüyordu' şeklinde servis edilmesi bizi son derece üzüyor. Bu tür haberler Türk sivil havacılığına çok büyük zarar verdiği gibi halkımızı tedirginliğe sevk ediyor." diye konuştu.
 
Dubai Havaalanı, dünyada ikinci sıraya yükselecek
 
Dubai Uluslararası Havaalanı'nın bu kasım itibarıyla dünyanın en işlek ikinci havaalanı olacağı bildirildi. Asya Pasifik Havacılık Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, uluslararası yolcu sayısı bakımından dünyada dördüncü sırada yer alan Dubai Havaalanı, Kasım 2011'den sonra Londra Heathrow Havaalanı'nın ardından ikinciliğe yükselecek. Yolcu sayısında dünyada halen ilk sıralarda Londra Heathrow, Frankfurt, Hong Kong ve Paris Charles de Gaulle havaalanları bulunuyor. Dubai, yakın zaman önce Frankfurt'u geçmişti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezinde yer alan Dubai Uluslararası Havaalanı ayrıca Ortadoğu'nun da en işlek havalimanı olma unvanını koruyor.

Emirlikteki iki havalimanını işleten ve hükümete bağlı Dubai Havaalanları, şehir merkezindeki havaalanının geçen temmuzda 4,7 milyon yolcu ağırladığını açıkladı. İstatistiklere göre temmuzdaki yolcu sayısı bir önceki aya kıyasla 400 bin, bir önceki yıla kıyasla da yüzde 9,7 artış gösterdi. Dubai Havaalanı'nı 2011'de 51 milyon yolcunun kullanması bekleniyor. Dubai Havaalanları, 2020 yılına kadar yılda 98 milyon yolcu ağırlamayı hedefliyor. Şirketin yakın hedefleri arasında 2015 itibarıyla Londra Heathrow'u geçerek dünyanın en işlek havalimanı unvanını kazanmak da bulunuyor.
 
Bu haber toplam 6270 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim