• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Almanların gözdesi Antalya oldu

Almanların gözdesi Antalya oldu
Almanların rezervasyonları Antalya'ya yönelirken İspanya ve Yunanistan destinasyonlarına talepte düşüş kaydedildi.

Turizmde Alman pazarının Türkiye ilgisi devam ediyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) yapılan açıklamada, Almanya rezervasyon tedarikçisi Traveltainment'in verileri değerlendirildi. Buna göre, Alman halkının rezervasyonları Mısır ve Türkiye'ye yönelirken, İspanya ve Yunanistan'a talep düşüşü devam ediyor. İspanya destinasyonlarında çift haneli düşüşler görüldü, Palma rezervasyonları ekimde yüzde 33, kasımda yüzde 29 geriledi.

Kanarya Adaları'na rezervasyonlarda ise ekim ayında yaşanan çift haneli düşüşün ardından kasımda da çift haneli gerileme kaydedildi. Bölgedeki destinasyonlardan Fuerteventure'ye satışlar yüzde 22, Las Palas'a yüzde 24, Tenerife'ye yüzde 25 ve Arrecife'ye yüzde 17 daraldı.

Turizmde kasımda Almanya pazarında en büyük düşüşü yaşayan ülkelerden biri de Yunanistan oldu. Eylül ayında yüzde 13, ekim ayında ise yüzde 17 düşen Heraklion Havalimanı'na seyahat sayısı, kasımda da yüzde 30 geriledi. Son birkaç aydır inişli çıkışlı bir tablo sergileyen Rodos Adası'na seyahatlerde de kasım ayında yüzde 17'lik bir düşüş meydana geldi.

Yunanistan ve İspanya'ya seyahatlerdeki düşüşe karşın Antalya ciddi bir ilerleme kaydetti. Ekim ayında Almanya'dan yüzde 39 rezervasyon artışı kaydeden Antalya'nın, kasım ayında aldığı rezervasyonlarda da yüzde 54'lük artış yaşandı. Bu oranla Antalya, kasım ayında da Almanya paket tur pazarının lideri oldu.

Almanlardan Türkiye'nin yanı sıra Mısır'a da yoğun talep oldu. Hurghada yüzde 19'luk payla kasım ayına en çok paket tur satışı yapılan ikinci destinasyon oldu. Kasım ayında, Mısır'ın bir diğer resort destinasyonu Marsa Alam'a dönük satışlar ise yüzde 36 arttı.

Bu haber toplam 9903 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim