• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Yüzen Venedik ‘Costa Venezia’ suya indi

Yüzen Venedik ‘Costa Venezia’ suya indi
Costa Cruises’un yeni gemisi Costa Venezia, görkemli bir törenle suya indirildi. Costa Venezia’nın Trieste Limanı’ndaki suya indirilişine akrobasi uçakları ve havai fişek gösterileri eşlik etti.

Dünya denizlerinde kruvaziyer seyahatlerin öncü markası olan Costa Cruises, Çin pazarı için tasarlanan yeni gemisi Costa Venezia’yı görkemli bir törenle suya indirdi.

135 bin 500 ton ağırlığında, 323 metre uzunluğundaki gemi, 5 bin 200 kruvaziyer yolcusunu misafir edebilecek. İtalya’da inşa edilen Costa Venezia, Çin pazarındaki en büyük gemi olacak.

Costa Venezia’nın Trieste Limanı’ndaki suya indirilişine akrobasi uçakları ve havai fişek gösterileri eşlik etti. Venedik kentinden ilham alarak tasarlanan gemi, her köşesinde yolcularına İtalyan kültürünü ve hayat tarzını yaşatmayı vaat ediyor.

Marco Polo ve Casanova’nın sofistike ruhunu hissetmek, adeta Venedik sokaklarında dolaşır gibi gemiyi keşfetmek mümkün. Geminin tiyatrosu Venedik “La Fenice” tiyatrosundan ilham alıyor, adeta St. Mark’s Meydanı’nda dolaşırken her adımda Venedik esnafı tarafından yapılan gerçek gondolları görmek, İtalyan mutfağının lezzetlerini tatmak mümkün.

cv1.jpg

Costa Venezia, Avrupalı ve Amerikalı yolcularıyla birlikte ünlü kaşif Marco Polo’nun Akdeniz'den Orta Doğu'ya, Güney Doğu Asya'dan Uzak Doğu'ya varan seyir izlerini takip ederek 53 günlük bir yolculuktan sonra Tokyo’ya varacak. Bu yolculuğa Türkiye’den de yüzün üzerinde tatilsever katılacak. Daha sonra da 18 Mayıs’ta Şanghay’dan ilk seferini gerçekleştirecek şekilde Çinli misafirlerine tahsis edilecek.

cv2.jpg

Costa Venezia; üç kıtada, dört denizde ve on sekiz ülkede Avrupa’dan Uzak Doğu’ya uzanan unutulmaz yolculuğu için cruiser’larla buluşmaya devam edecek.

cv3.jpg

Costa Venezia, Costa Grubu’nun 2023 yıl sonuna kadar denize indireceği 7 yeni geminin ilki oldu. Costa Türkiye Müdürü Ercan Abitagaoğlu, toplam 6 milyar Euro’luk bu yatırım kapsamında ikinci yeni gemi Costa Smerelda’nın da Ekim ayında suya indirileceğini belirtti. 

cv4.jpg

 

Bu haber toplam 3087 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim