• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Gemi yolculuğuna çıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Gemi yolculuğuna çıkarken dikkat etmeniz gerekenler
Kafasında gemiyle tatile çıkmayı tasarlayanlar, bu haberimizi okumadan tatile çıkmayın. Gemi yolculuğunda nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Planınızı neye göre yapıyorsunuz? Daha pek çok sorunun cevabı haberimizde…

Gemi turuna çıkmaya karar verdiyseniz ve gemi tatilinin avantajlarından en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, bazı önlemler almanız gerekiyor.

Gideceğiniz rotayı incelemeden seçim yapmayın

Geminin uğradığı limanları ve kalış sürelerini mutlaka kontrol edin. Bazı limanlar oldukça sıradan ve gittiğiniz yerde vakit kaybına sebep olabiliyor.

Kabin seçerken dikkat edin

Gemilerde penceresi olmayan, içeride kalan kabinler çok ucuzdur ancak kendinizi mezara girmiş gibi hissedebilirsiniz. Geminin başındaki kabinler, makine dairesinden uzak olduğu için sessizdir ancak sarsıntıyı yüksek oranda hissedebilirsiniz. Gemide fazla gün geçirecekseniz, balkonlu kabinleri tercih edebilirsiniz. Bütçeniz uygunsa kapısında sürekli hizmetli bulunan, içerisinde piyano ve bilardo bulunan kabinleri tercih edebilirsiniz.

Harcamanızı takip edin

Limana ilk geldiğiniz sırada sizden rezervasyon evraklarınız alınarak bir fotoğrafınız çekiliyor ve “cruise card” veya “boarding card” veriliyor. Kimlik, kredi kartı ve oda anahtarı olarak kullanılan bu kartı asla kaybetmeyin. Geminin alışveriş merkezlerinde, barlarda, her harcamanızda bu kartı kullanıyorsunuz. Tur bitiminde sürpriz fatura ödemek istemiyorsanız, harcamalarınızı kontrol altında tutun.

Tüm harcamalarınızın faturası son gece kapınızın altından kabine bırakılıyor. Kredi kartınızı resepsiyona son gün bırakmanız gereklidir. Hesap doğruysa başka bir işleme gerek kalmıyor. Yani kuyruklarda beklemenize gerek yok. Bu konuda prontotour oldukça açık hizmet veriyor. Prontotour, sattığı gemi turlarını sizlere pazarlarken gemide yapacağınız tüm harcamalar hakkında sizleri detaylı bir şekilde bilgilendiriyor.

Gemiye erken gelmeye çalışın

Tatile çıkacağınız vakit gemiye erken gelin ki, etrafa göz atma fırsatınız olsun. Ne de olsa su üzerinde bir şehirde tatil yapacaksınız.

Gece elbisesi alın

Bazı gemilerde takım elbiselerin şart olduğu resmi geceler düzenleniyor. Eğer yanınıza getirmediyseniz ücret mukabilinde smokin kiralayabiliyorsunuz. Yanınızda getirmeniz bütçenize katkı sağlar.

Gazetede ertesi günün programı yayınlanıyor

Gemideki tüm programların, varılacak limanların ve düzenlenen etkinliklerin yazılı olduğu gazete bir gün öncesinden odanıza bırakılıyor. Böylece yarının planını bir gün önceden yapabilirsiniz.

Ücretsiz oda servisi

Gemilerin birçoğunda ücretsiz oda servisi bulunuyor. Bundan mutlaka faydalanın. Kahvaltınızı yatağınıza isteyebilir, öğle yemeğinizi odanızda rahatça yiyebilirsiniz.

Otomatik bahşiş sistemi

Gemilerde çalışan personeller kazançlarının büyük kısmını bahşişlerden sağlıyor. Bu sebeple işlerini çok iyi yapıyorlar. Pek çok gemide içtiğiniz her içkiye yüzde 15 bahşiş otomatik olarak ilave ediliyor. Oda temizlikçilerine, garsonlara bahşiş veriliyor. Bazı şirketler, “Bunu dert etmeyin” diye her gün hesabınıza yaklaşık 10 dolar gibi bir ücreti hesabınıza otomatik olarak yansıtıyor.

adsiz02.jpg

fft18_mf2201328.jpeg

ms-europa-2.jpg

ultra_luks_kruvaziyerin_ilk_seferi_kusadasina.jpg

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim