• BIST 9519.11
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Turizm şirketleri: Türkiye hala bizim için cazip bir ülke

Turizm şirketleri: Türkiye hala bizim için cazip bir ülke
Avrupa'nın önde gelen turizm şirketlerinden TUI'nin Almanya Ticaret Müdürü Baumer, Türkiye'nin kendileri için hala cazip bir ülke konumunda olduğunu söyledi.

Sultanahmet'te düzenlenen canlı bomba saldırısının Türkiye'nin imajını kötü etkilediğini belirten TUI Almanya Ürün Yönetimi ve Ticaret Müdürü Stefan Baumert, 'Ancak Türkiye bizim için hala cazip bir ülke, Türkiye olmadan iş yapamayız' dedi.

Baumert, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Almanya'nın Frankfurt kentinde, ülkenin önde gelen tur operatörleri ve turizm sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Baumert, "Türkiye, bizim için en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi" dedi.

Turizm açısından bazı zorluklarla karşı karşıya olduklarını belirten Baumert, "Pariste’ki saldırı, Rusya’nın savaş uçağının düşürülmesi gibi nedenlerle talepte geçen yıla oranla yüzde 30-40 civarında yavaşlama gördük. İstanbul’daki terör saldırısı durumu daha da kötüleştirdi. Bu yüzden, Türkiye’deki durumu eski haline getirmek için tüm partnerlerimizle hızlı kararlar almalıyız" diye konuştu.

'Türkiye, hala cazip bir ülke'

Ancak Türkiye'nin kendileri için hala cazip bir bölge olduğunu dile getiren Baumert, "Türkiye olmadan iş yapamayız. Türkiye, bizim iş modelimizin tamamlayıcı bir parçası. Türkiye, İspanya’dan sonraki bizim en önemli destinasyonumuz" ifadelerini kullandı.

Baumert, Bakan Ünal’ın da kendileriyle görüşmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakanın buraya gelmesinden mutluyum ve tüm tur operatörlerini, hepimizi buraya davet etmesinden memnunuz. Her tur operatörü temsilcisi neredeyse aynı şeyi sordu ve Bakan Ünal'ın bizim sorularımızı not alması ve düşüncelerimizi sorması güzeldi. Umut ederim yakın zamanda bir şeyler yaparlar. Çünkü hızla alınacak kararlara ihtiyacımız var."

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim