• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Türk Telekom GSM sektörüne adım atıyor

Türk Telekom GSM sektörüne adım atıyor
Türk Telekom şimdi de Almanya öncelikli olmak üzere Avrupa’da Türk nüfusunun yoğun yaşadığı ülkelerin GSM sektörlerine girmeyi hedefleyerek hizmetlerini üstyapıya da taşıyor.

Türk Telekom GSM sektörüne giriyor

Türk Telekom şimdi de Almanya öncelikli olmak üzere Avrupa’da Türk nüfusunun yoğun yaşadığı ülkelerin GSM sektörlerine girmeyi hedefleyerek hizmetlerini üstyapıya da taşıyor.

Türk Telekom Grubu bu politikanın ilk önemli adımı olarak uluslararası işbirliklerine bir yenisini daha ekledi ve Telefónica Almanya ile yaptığı işbirliği kapsamında yeni markası Türk Telekom Mobile ile Avrupa GSM sektörüne adım attı.

Türk Telekom ve Telefonica Almanya’nın üst yöneticileri her iki ülkeyi birbirine iletişimde daha da yakınlaştırmayı ve iletişimi cazip kılmayı amaçlayan anlaşmayı “Telekom dünyasını şaşırtacak devrim niteliğinde bir işbirliği” olarak duyurdu.

-MOBİL SES, DATA, GÖRÜNTÜ TEK SIM KART ÜZERİNDEN-

Türk Telekom Mobile abonelerinin bu yeni işbirliği sayesinde hem Almanya hem de Türkiye’de tek SIM kart ile çok uygun fiyatlarla sınırsız konuşma fırsatına sahip olacakları bildirildi. Türk Telekom Mobile, Almanya’da Telefonica’nın GSM sektöründeki markası O2, Türkiye’de ise Avea altyapısıyla müşterilerine 2 Ağustos tarihi itibariyle mobil ses, data, görüntü ve diğer katma değerli ürünlerini sunmaya başladı. Ön ödemeli olarak çalışacak sistemle Türk Telekom Mobile kullanıcıları Türkiye’ye geldiklerinde herhangi bir SIM değişikliği yapmalarına gerek olmadan, aynı numarayı kullanarak Almanya’da olduğu gibi uygun tarifelerle konuşmaya devam edebilecekler. Türk Telekom Mobile hizmeti Almanya’da kurulan ve yüzde 100 Türk Telekom iştiraki olan Türk Telekomünikasyon Euro GmbH şirketi aracılığıyla sağlanacak. İşbirliği sayesinde, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya Birinci Lig maçlarının özet görüntülerinin, cep telefonları üzerinden izlenebilmesi de mümkün hale gelecek.

-“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLETİŞİMDE DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR İŞBİRLİĞİ”-

Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, Telefonica Almanya ile Türk Telekom arasındaki işbirliğinin duyurulması amacıyla Almanya'da Münih kentindeki O2 Tower'da her iki ülkeden medya mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Artık Türkiye ile Almanya her iki ülkenin en büyük telekom operatörlerinin kurduğu iletişim köprüsü sayesinde birbirine daha fazla yaklaşacak. Bu işbirliğini iki ülkenin iletişim tarihinde devrim niteliğinde bir gelişme olarak görüyoruz” dedi.

Müşterilere daha fazla değer sunabilmeyi ve her türlü hizmetten mümkün olabildiğince uygun fiyattan onları konuşturabilmeyi amaçladıklarını belirten Bozkurt, “Dünyayı konuşturan Türk olma hedefini Türkiye sınırı dışına taşıyoruz. Bu hedefimize sonuna kadar inanıyoruz. Bugün en önemli adımlardan birini atmış bulunuyoruz. Yeni markamız Türk Telekom Mobile ile Almanya GSM pazarına hizmet vermeye başlıyoruz. Geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimizi avantajlı hizmetlerimizi Telefonica Almanya işbirliğiyle bundan böyle Almanya'daki müşterilerimize ulaştıracak, bir anlamda iletişimde iki ülke arasında sınırları kaldırmış olacağız” diye konuştu.

-“HEM TÜRK NÜFUSUNA HEM DE TÜRKİYE İLE İLGİLİ ALMAN NÜFUSUNA HİZMET”-

Almanya'daki müşterilerine ihtiyaçlarına göre çeşitli erişim paketleri sunacaklarını ifade eden Bozkurt, Türkiye'ye seyahat eden ve ticari ilişkisi bulunan pek çok kişinin de bu tarifeden yararlanabileceğini hatırlattı. Bu işbirliğinin bir tarafının da Avea olduğunun altını çizen Bozkurt, “Türkiye’de Avea’nın Almanya’da O2’nin altyapısını kullanarak Avrupa mobil pazarına Türk Telekom markasıyla ilk kez GSM hizmeti sunacağız. Böylece Türk Telekom olarak Avrupa GSM sektörüne Türk Telekom da markasıyla girmiş olacak. Yeni markamızla sahip olduğumuz gücü grup şirketlerimizin katkılarıyla yeni bir alana taşımış olacağız” dedi.

-“ULUSLARARASI DOLAŞIM ÜCRETİ OLMADAN KONUŞULABİLECEK”-

Yeni süreçle ilgili bilgi veren Bozkurt, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:

“Türk Telekom Mobile ile 2 Ağustos'tan itibaren Almanya pazarına yönelik ses, data ve katma değerli hizmetlerimizi sunmaya başlıyoruz. Türk Telekom Mobile müşterileri Telefonica Almanya altyapısıyla Türkiye'nin Avrupa'nın en modern ağlarından biri üzerinden hizmet alabilecek, Türk Telekom grubunun katma değerli hizmetleriyle tanışmış olacaklar. Türk Telekom Mobile hattına sahip olan müşterilerimiz Almanya ve Türkiye arasında uluslararası dolaşım ve uluslararası bağlantı ücretleri olmaksızın cazip fiyatlarla konuşabilecek, internet servislerinden faydalanabilecekler. İletişimde sınırları ortadan kaldıran Türk Telekom Mobile sayesinde Almanya'da yaşayan vatandaşlarımız, Almanya'dan Türkiye'deki sevdiklerini en uygun fiyata arayabilecekler. Türkiye’deyken aynı sim kart ile Almanya ve Türkiye yönüne çok avantajlı fiyatlarla konuşabilecekler. Böylece Almanya'da yaşayan müşterilerimiz Türkiye'de iken de Avea altyapısıyla ses ve genişbant internete erişmiş olacaklar, TTNet'in wifi hizmetini kullanabilecekler, futbol paketiyle maçların özet görüntülerini mobil telefonlarından izleyebilecekler.”

-“AKILLI GENİŞLEME STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI”-

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani, bu işbirliğine giderken her iki ülkenin en büyük iki telekom operatörü olmanın bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayarak, Telefonica Almanya gibi bir şirketle işbirliği yaptıkları için çok gururlu olduklarını söyledi. Türk Telekom Grubu’nun bölgesel bir marka olarak konumuna dikkat çeken Hakam Kanafani, Telefónica Almanya ile girdikleri bu stratejik işbirliğinin, Türk Telekom Grubu’nun devam eden “akıllı genişleme” stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi. Türk Telekom Mobile’ın, 2010 yılında çıkarılan Alice Dünyam’ın ardından, Almanya’da Telefónica ile geliştirdikleri ikinci proje olduğunu belirten Kanafani, “Dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden biri ile işbirliğimizi derinleştirmenin memnuniyetini yaşıyor ve başka stratejik alanlarda da birbirimizin tecrübesinden faydalanmayı umuyoruz. Her zaman beğeniyle izlediğimiz Almanya telekom pazarında, Türklerin hünerlerini ve yaratıcı hizmetlerinin bir kısmını sergilemek için çok istekliyiz” dedi. Türk Telekom Mobile'ın Türk Telekom'un ilk kez GSM hizmeti vereceği bir marka olduğuna işaret eden Kanafani, bu işbirliğinde Avea'nın da payının çok büyük olacağını ifade etti. En iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini dile getiren Kanafani, Türk Telekom Mobile ile Almanya'da ön ödemeli mobil iletişim hizmeti vereceklerini kaydetti. Müşterilerine hem Almanya hem de Türkiye'de uygun fiyatlarla konuşma seçenekleri sunacaklarını belirten Kanafani, “Türk Telekom Mobile kullanıcıları, artık Türkiye'ye geldiklerinde herhangi bir SIM kart değişikliği yapmalarına gerek olmadan, Almanya'da olduğu gibi çok uygun tarifelerle konuşmaya devam edebilecekler” diye konuştu.

-“TELEFONİCA ALMANYA SON ÜÇ YILDA 4 MİLYAR EURO YATIRIM YAPTI”-

Telefonica Almanya CEO'su Rene Schuster, toplantıda görüşlerini açıklarken Türk Telekom ile yaptıkları işbirliğiyle devrim niteliğinde bir anlaşmaya imza attıklarını söyledi. Almanya'da yaşayan Türkler için yepyeni ve olağanüstü bir fiyat tarifesi sunabileceklerini belirten Schuster, “Türkiye ve Almanya'yı yakınlaştırıyoruz. Yeni fiyatlara bakacak olursanız bu müşteri ihtiyaçlarına cevap verdiği gibi insanları da yakınlaştıracaktır” dedi. Telefonica'nin 25 ülkede 295 milyon müşterisi olduğunu belirten Schuster, son üç yılda şebekeye 4 milyar Euro yatırım yaptıklarını kaydetti.

-ALMANYA'DA 3 MİLYON TÜRK YAŞIYOR-

Toplantıda her iki ülkeden medya mensuplarının soruları yanıtlayan Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, Almanya'da yaklaşık 3 milyon Türk yaşadığını ve bunların Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon hane ile telefonla görüştüklerini söyledi. Bozkurt, “Bu kitlenin ne kadarına ulaşabiliriz bunu zaman içinde göreceğiz. Hedefimiz bu kitlenin önemli bir bölümüne ulaşmaktır. Türkiye'yi ziyaret eden 4.5 milyon Alman olduğuna dikkati çeken Bozkurt, Türk Telekom Mobile ile diğer rakiplerin veremeyeceği avantajlar sağlayacaklarını belirtti. Bozkurt, Türkiye ile Almanya arasındaki iletişim pazarının 1 milyar dolara yakın olduğuna da dikkati çekerek, işbirliğini Almanya'nın ardından diğer ülkelerde de yaygınlaştırabileceklerini vurgulayarak, “Avrupa’da en yoğun Türk nüfusu Almanya’da olduğu için önce burada başlıyoruz. Buradan aldığımız sonuçlarla aşamalı olarak diğer ülkelere de gideceğiz ”dedi. Aynı soruya Telefonica Almanya CEO'su Rene Schuster de yeni ülkelere gitme konusunda kendilerinin de istekli oldukları yönünde yanıt verdi.

-5 CENT’TEN ARAMA-

Toplantıda verilen bilgiye göre Almanya'da Türk Telekom Mobile kullananlar, Almanya ve Türkiye'de sabit hatları, Türk Telekom Mobile numaralarını, Almanya O2 ve AVEA numaralarını dakikası 5 Cent’ten arayabilecekler. Bu numaralara gönderilecek SMS'ler de 5 Cent'ten ücretlendirilecek. Almanya'da iken Almanya içi ve Türkiye'deki diğer GSM numaralarına yapılacak aramalar ile SMS'ler için ise dakikası 15 Cent ödenecek. Mobil internet kullanımı ise megabayt başına 30 Cent olarak ücretlendirilecek. Türkiye'de Türk Telekom Mobile kullanan müşteriler için gelen aramalar ve gelen SMS'ler ücretsiz olacak. Türkiye'deki ve Almanya'daki sabit hatları, Türkiye'deki ve Almanya'daki tüm GSM numaralarını aramak ise dakikası 15 Cent'ten ücretlendirilecek. Mobil internet kullanımı da megabayt başı 30 Cent olacak.

-AYLIK PAKETLER-

Türk Telekom Mobile Almanya'daki müşterilerine yönelik olarak iki farklı paket de sunacak. Aylık 20 Euro ücretle yararlanılabilecek ‘100 Flat’ paketi kapsamında Almanya ve Türkiye sabit hatları, Türk Telekom Mobile numaralarını, AVEA numaralarını aramak sınırsız olacak. Ayrıca Almanya'daki ve Türkiye'deki diğer GSM numaraları ile de aylık 100 dakika görüşme de yine bu paketin içeriğinde yer alacak. Aylık 30 Euro ücretle yararlanılabilecek ‘300 Flat’ paketinde ise ‘100 Flat’ paketinden farklı olarak Almanya'daki ve Türkiye'deki diğer GSM numaraları ile 300 dakika görüşme seçeneği yer alacak. Türk Telekom Mobile kartıyla ister Almanya'daki ister Türkiye'deki GSM operatörlerine 100 SMS içeren 100 SMS paketi de ayda 12 Euro karşılığında ücretlendirilecek.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 6427 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim