• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Avea, görme engellilere yol gösterecek

Avea, görme engellilere yol gösterecek
Dünyada bir ilk olan “Sesli Adımlar” mobil uygulaması, ilk etapta ECE Türkiye bünyesindeki MetroCity Alışveriş Merkezi’nde hayata geçiyor.

Toplumun her kesimine fırsat eşitliği sunma vizyonuyla hayatlara dokunan teknolojik çözüm ve projeler üretmeyi sürdüren Avea, öncü vizyonu ile yönetmekte olduğu alışveriş merkezlerinde tüm ziyaretçilerine rahat ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefleyen ECE Türkiye ile birlikte bugüne dek engellilerin yaşadığı sıkıntıları gidererek sosyal hayata entegrasyonlarını kolaylaştırmak üzere hayata geçirdiği özel projelere bir yenisini daha ekledi.
 
Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı, ECE Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nuri Şapkacı, Engelsiz Erişim Derneği Genel Sekreteri Engin Yılmaz ve Boni Kurucu Ortağı Sarper Sılaoğlu’nun katıldığı basın toplantısı ile tanıtılan “Sesli Adımlar” uygulaması, görme engellilere AVM’lerde adım adım bulundukları noktayı (mağaza adı, kat bilgisi gibi) sesli olarak belirterek, yaptığı yönlendirmelerle istedikleri noktaya kolaylıkla ulaşmalarını sağlıyor. Dünyada bir ilke imza atan uygulamanın, havalimanı, hastane, tatil köyleri ve üniversite gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor.
 
Avea’nın teknolojik altyapısıyla, dünyada kendi alanında ilk defa Türkiye’de gerçekleştirilen ve operatör bağımsız olarak tüm görme engelliler tarafından kullanılabilen “Sesli Adımlar” uygulaması, menzillerindeki akıllı cihazlarla radyo sinyalleri yoluyla konuşan kablosuz cihaz teknolojisi olan iBeacon’ları kullanılarak mobil uygulama üzerinden konum bulma ve mağaza sorgulama imkânı sağlıyor. Uygulama bu sayede görme engellilerin yardım almaksızın tek başlarına kolayca sosyalleşmelerini mümkün hale getiriyor.  

Avea desteğiyle dünyanın ilk görme engelli dostu Alışveriş Merkezi MetroCity
 
Engelliler yararına Türkiye’de bir ilki hayata geçirmek üzere el ele veren ECE Türkiye, Boni ve Avea ortaklığıyla geliştirilen “Sesli Adımlar” uygulaması, ilk aşamada ECE Türkiye’nin yönettiği Levent, MetroCity Alışveriş Merkezi’nde kullanılmaya başlanacak.
 
Avea’nın teknolojik desteğiyle kullanıma hazır hale gelen “Sesli Adımlar” uygulaması,  BoniBeacon’larının kurulu olduğu MetroCity AVM’de, bulunulan noktayı belirtme, mekân sorgulama gibi özellikleriyle görme engellilerin alışveriş merkezlerinde daha rahat ve özgür dolaşabilmelerine imkân veriyor.
 
AVM’lerde görme engellilerin akıllı telefonlarda kullanabildiği ilk konum bildirme uygulaması olma özelliğine sahip uygulama, MetroCity AVM’den sonra yine ECE Türkiye’nin yönettiği diğer AVM’ler olan İstanbul’daki Marmara Park, Maltepe Park, Neomarin ve Beylikdüzü Migros AVM; Eskişehir’de Espark, Ankara’da ANKAmall ve ACity, İzmir’de CarrefourSA Karşıyaka, Antalya’da TerraCity ve Antalya Migros AVM’de de çok yakında kullanılmaya başlanacak.

avea2.20140909152304.jpg

avea3.20140909152331.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim